SOLARWATT introduceert glas-glaspanelen met een vermogen van 300 Wattpiek

Dertig jaar vermogens- en fabrieksgarantie op volledig glazen zonnepanelen

Als eerste ter wereld komt SOLARWATT met een krachtige 60M-module met een vermogen van 300 Wattpiek (Wp). De Duitse pionier in zonne-energie is het eerste bedrijf dat een glas-glaspaneel maakt in deze variant en met dit vermogen.

Glas-glaspanelen van SOLARWATT zijn zeer duurzaam en bestand tegen allerlei weersinvloeden – ze zijn nagenoeg onbreekbaar. Na vijfduizend uur (dertig jaar) aan vocht- en warmtetesten (damp heat tests, DHT) onder zware omstandigheden verloren de zestig monokristallijne zonnecellen slechts minder dan één procent van hun vermogen. SOLARWATT geeft daarom als enige fabrikant in de markt dertig jaar garantie op zowel de panelen zelf als het vermogen ervan.

De vermogensgarantie geeft het vermogen van het zonnepaneel in de tijd weer en laat zien hoeveel dit vermogen per jaar maximaal mag afnemen. Bij veel zonnepanelen neemt de opbrengst na verloop van tijd – en zeker na tien jaar – significant af. Bij SOLARWATT blijft het rendement ook na tien jaar nog hoog. Waar de meeste fabrikanten alleen productgarantie bieden, kan SOLARWATT ook het vermogen van maar liefst 300 Wp van de panelen voor in ieder geval dertig jaar lang garanderen.

 
25 % hogere opbrengst

Steeds meer consumenten kiezen voor het type glas-glaszonnepanelen, dat nu dus ook beschikbaar is met een vermogen van 300 Wp. De panelen worden gemaakt in vooraanstaande productiefaciliteiten in Dresden (Duitsland). Ze leveren gegarandeerd een 25 procent hogere opbrengst en de levensduur neemt met 33 procent toe ten opzichte van gangbare panelen van kunststof. Consumenten kunnen daardoor exact uitrekenen welk rendement ze met de panelen behalen. Om de installatie goed te laten verlopen, worden de zonnepanelen uitsluitend geïnstalleerd door gecertificeerde installateurs.

“Er zijn al wel modellen met een vermogen van 300 Wp op de markt, maar niet als duurzame glas-glasmodellen. Huiseigenaren en commerciële partijen kunnen nu nog efficiënter hun eigen zonne-energie opwekken”, zegt Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux. “Als leverancier van zonnesystemen is de continue ontwikkeling van veilige zonnepanelen met hoge prestaties heel belangrijk voor ons. De eindklant profiteert immers alleen van het vermogen van het zonnesysteem als het complete systeem betrouwbaar en efficiënt werkt, en dus op de lange termijn kosten bespaart.”

De nieuwe 300 Wp-panelen zijn nu verkrijgbaar bij de officiële SOLARWATT-dealers.

 
Over SOLARWATT

SOLARWATT is een van de Duitse pioniers in zonne-energie en ontwikkelt fotovoltaïsche panelen – kortweg PV-panelen of zonnepanelen – die het mogelijk maken zonne-energie in elektriciteit om te zetten. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en produceert innovatieve kwaliteitsproducten. Met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen richt SOLARWATT zich op de particuliere en zakelijke markt. Sinds 2014 is SOLARWATT met de overname van Centrosolar in de Benelux actief als pionier met de eerste geïntegreerde energiesystemen. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Meer informatie over SOLARWATT is te vinden op www.solarwatt.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie