Seminar Aardbevingsbestendig bouwen door Astrimex Plafonds en Wanden

Astrimex verenigt krachten met Ingenieursbureau Dijkhuis bv, Armstrong Building Products B.V. en Siniat B.V

Op 18 januari heeft Astrimex bv i.s.m. Ingenieursbureau Dijkhuis bv, Armstrong Building Products B.V. en Siniat B.V., in Leek (Groningen) een seminar georganiseerd rondom aardbevingsbestendig bouwen voor architecten en afbouwbedrijven.

Eerste editie

Na een korte introductie door Mario Leever van Astrimex B.V., heeft Theo van Wageningen van Ingenieursbureau Dijkhuis bv aan de aanwezige architecten en afbouwers kort en duidelijk uitgelegd hoe aardbevingen tot stand komen en de verschillen tussen aardbevingen in Groningen en de rest van de wereld verduidelijkt. Hij heeft tevens inzicht gegeven in wat er bij komt kijken als je aardbevingsbestendig wilt bouwen. Vervolgens hebben Armstrong Building Products B.V. en Siniat B.V. hun oplossingen gepresenteerd voor resp. systeemplafonds en gipskartonwanden.

Het delen van kennis en ervaring

De aanwezigen gaan via de Facebookpagina Aardbevingsbestendig Bouwen Powered by Astrimex contact met elkaar houden m.b.t. dit thema en hun kennis en ervaring delen. Andere geïnteresseerden zijn welkom om zich aan te sluiten bij deze groep. Duidelijk is dat er nog veel vragen zijn. In het Bouwbesluit zijn op dit moment nog geen normen opgenomen voor aardbevingsbestendig bouwen. Motieven om aardbevingsbestendig te willen bouwen zijn economisch (hoeveel risico wil ik als eigenaar lopen?) als ook op het gebied van veiligheid (naast het veiligstellen van de hoofddraagconstructie moeten (systeem)plafonds blijven hangen en wanden blijven staan). De aanwezigen in de zaal zijn het eens dat dit onderwerp verder uitgediept zal moeten worden. Zij stelden vragen zoals: Wordt het bouwbesluit aangepast? Hoeveel duurder is het om aardbevingsbestendig te bouwen? Welke overweging maakt een opdrachtgever als men wil bouwen in Groningen?

 
Er is veel belangstelling voor dit soort seminars, de voorbereiding voor een tweede editie zijn in volle gang. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mario Leever (Astrimex Plafonds en Wanden) via 0594 55 23 23.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie