Innovatieve elektrische verwarmingsoplossingen

WARMWELL GREEN verwarmingsmatten verminderen het energieverbruik efficiënt.

In combinatie met een intelligent systeem kan men niet alleen het zelfvoorzienend stroomgebruik optimaliseren, maar ook helpen om toekomstige tijdelijke overschotten in het net op te vangen.

Het principe is heel eenvoudig: Twee afzonderlijke verwarmingskabels ( laag vermogen ), kunnen de ruimtes sneller en meer naar behoefte verwarmen. Zodra de gewenste temperatuur bereikt is verwarmt slechts één kabel met een aanzienlijk lager energieverbruik de ruimte, dit in tegenstelling tot een conventionele elektrische vloerverwarming.

Warmteopslag

De GREEN ACCU MAT heeft nog een voordeel, het kan een dekvloer of een beton gebruiken als een Warmteopslag medium. De mat wordt dan diep in het vloer geïnstalleerd. Een intelligente thermostaat schakelt dan naar behoefte indien nodig één of twee verwarmingskabels in. Voorbeeld; indien een Pv systeem of een andere bron van hernieuwbare energie meer stroom levert dan er gebruikt wordt. De energie kan dus enkele uren in de bodem opgeslagen worden in de vorm van warmte. Op deze manier kan men in de toekomst met “smart grid” het net stabiliseren door de stroompieken op te vangen. Als onderdeel van de energie transitie een belangrijke kwestie!

Uitgebreid getest

Er is drie jaar lang getest op het energiegebruik van de GREEN matten, het blijkt dat het energiegebruik van een met GREEN verwarmingsmat verwarmd huis in combinatie met een smart thermostaat, enorm lager is dan van een vergelijkbaar met gas verwarmd huis.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie