Jury roemt substantiële besparing en sociale impact van ecoTEC exclusive met Green iQ

De ecoTEC exclusive met Green iQ van Vaillant is genomineerd voor de VSK Awards, de vakprijzen van de installatiebranche voor innovatieve, nieuwe initiatieven.

De hr-combiketel dingt mee naar een onderscheiding in de categorie energiebesparing en wordt door de jury geroemd om zijn substantiële energiebesparing en veiligheid. De VSK Awards worden door Lieke van Lexmond uitgereikt tijdens de vakbeurs VSK, die plaatsvindt van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 februari 2016. Op deze beurs is Vaillant als exposant te vinden in de stands 7.C083 en 10.E016.

 

Vernieuwde elektronische gasluchtregeling

Met de ecoTEC exclusive met Green iQ bezuinigt de gebruiker fors op zijn of haar energierekening.
Het is het eerste in serie geproduceerde toestel met een modulatiegraad 1:10. De vernieuwde elektronische gasluchtregeling zorgt voor een flinke beperking van start-stopverliezen. Ook bespaart de hr-combiketel door een unieke warmtewisselaar die laatste restwarmte aan de verbrandingsgassen onttrekt en daarmee tapwater verwarmt.

 

Substantiële besparing

De hr-combiketel van Vaillant beschikt verder over een CO-sensor die ervoor zorgt dat het toestel zich aanpast aan alle voorkomende typen aardgas. Bovendien heeft de ecoTEC exclusive met Green iQ het label A+ voor verwarming in combinatie met een vSMART-thermostaat en een A-label met XXL-tapprofiel voor tapwater.
In zijn rapport prijst de jury van de VSK Awards het feit dat Vaillant aantoont in staat te zijn om aan de hand van traditionele technieken substantieel verder te besparen. Verder is de jury lovend over de veiligheid van de ecoTEC exclusive met Green iQ. De ingebouwde CO-sensor schakelt het toestel namelijk uit zodra de koolmonoxideconcentratie in de verbrandingsgassen te hoog wordt.

 

Ongelukken voorkomen

“De sociale impact van dit product is groot. Uit recent onderzoek blijkt dat er meer ongelukken met koolmonoxide gebeuren dan altijd werd aangenomen”, zo schrijft de jury. “De Onderzoeksraad adviseert ketelfabrikanten onder meer om producten ‘failsafe’ te maken. Vaillant neemt dit advies met de ecoTEC exclusive met Green iQ meteen over.”
Ronald Mazurel, Product Marketeer bij Vaillant Group, is erg te spreken over de VKS-nominatie voor de ecoTEC exclusive met Green iQ. “Dankzij de ingebouwde slimme technologie is de ecoTEC exclusive met Green iQ een zeer veilige en efficiënte hr-combiketel in de hoogste comfortklasse. Voor Vaillant is dit de nieuwe standaard op het gebied van efficiëntie en warmwatercomfort, en we zien deze nominatie als een bevestiging dat we op de goede weg zitten.”