Compacte BWT AQUADIAL maakt zacht water voor elk huishouden mogelijk

Tijdens de VSK 2016 zal een voor Nederland unieke handzame waterontharder ‘AQUADIAL’ officieel worden geïntroduceerd.

Met deze compacte waterontharder maakt de Europese markleider in watertechnologie BWT het mogelijk dat ieder Nederlands huishouden straks zacht water door de leidingen kan laten stromen.

Hard water zorgt voor kalkaanslag. Hoe hoger de waterhardheid, des te meer kalkvormende deeltjes. AQUADIAL is niet alleen compact, het apparaat is ook voordelig geprijsd en bovendien zeer eenvoudig te installeren. De VSK beurs vindt plaats van 2 tot en met 5 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. BWT is te vinden op stand nummer 10-A056.

Meer nadelen dan alleen kalkaanslag

Kalkaanslag op kranen, tegels én vooral de glazen douchewand is niet het enige nadeel van hard water. De cv-installatie, stoom-, was-, koffieapparaten en kokend-water-systemen moeten regelmatig ontkalkt worden omdat anders de levensduur van de apparaten sterk wordt verkort en de kans op hoge reparatiekosten toeneemt. Ook hebben mensen met een gevoelige huid en huidproblemen zoals eczeem veel baat bij minder hard leidingwater. Een ander bijkomend voordeel van zacht water is ook dat er minder was- en schoonmaakmiddelen gebruikt hoeven te worden.

Hoe het werkt

Het zijn de calcium- en magnesiumionen in het water die het ‘hard’ maken. De waterontharders van BWT zijn gebaseerd op het klassieke ionenuitwisselingssysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke processen die de hoeveelheid calcium in het drinkwater verlagen. Het harde water wordt door de ionenuitwisselingskolommen gevoerd die een speciaal soort hars bevatten (harskolommen). Tijdens dit proces worden de calcium- en magnesiumionen, die in het water opgelost zijn, verwijderd en wordt het water onthard.

 
Tijdens het regenereren wordt de speciale hars met een zoutoplossing gereinigd waardoor de calcium- en magnesiumionen met het spoelwater wegspoelen. Zo komen de zoutoplossing en het drinkwater nooit met elkaar in aanraking. Op deze manier garandeert BWT drinkwater van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Voordelen voor BWT Installateurs

Op de VSK zullen de talrijke voordelen van de AQUADIAL in de BWT stand, nummer 10-A056, worden gedemonstreerd. Naast de ruimtebesparende, lichtgewicht, voordelige en gebruikersvriendelijke voordelen van de AQUADIAL, profiteren installateurs ook nog eens van een uniek loyaliteitsprogramma dat onder meer voorziet in uitstekende opleidingen en service & support zal bieden. Consumenten die de AQUADIAL aanschaffen, vinden snel en gemakkelijk een goede installateur via de speciale installateurs-zoekmodule, te vinden op www.bwtnederland.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie