Kingspan erkend als koploper voor inspanningen tegen klimaatverandering

CEO Gene Murtagh vraagt om een sterke internationale overeenkomst op de COP 21 in Parijs

Kingspan is uitgeroepen tot internationale koploper voor zijn inspanningen en strategieën tegen klimaatverandering en heeft een plek verworven op de A-lijst van de CDP.


Bijna 2.000 bedrijven hebben informatie aangeleverd die onafhankelijk werd beoordeeld, aan de hand van de eigen scoremethode van de CDP, de internationale non-profitorganisatie die de milieu-impact van duizenden bedrijven over de hele wereld beoordeelt. Op deze lijst staan enkele van ’s werelds bekendste bedrijven, waaronder Apple, Microsoft en Google, de drie grootste op basis van hun beurswaarde. Kingspan behoort tot de 5% van bedrijven die deelnemen aan het klimaatveranderingsprogramma van de CDP, die een plek krijgen op de A-lijst vanwege zijn inspanningen in het afgelopen boekjaar om de emissies te verlagen en de klimaatverandering te beperken.

Gene Murtagh, CEO van Kingspan, over klimaatverandering

“Klimaatverandering staat centraal in de visies en alle activiteiten van Kingspan en ik ben er dan ook trots op dat wij het enige Ierse bedrijf zijn dat een plek op de A-lijst van de CDP heeft verworven. Wij erkennen de gevolgen van de klimaatveranderingen voor de globale samenleving en weten hoe belangrijk het is om de milieueffecten van de bebouwde ruimte, zowel de bestaande als nieuwe bebouwde ruimte, aan te pakken als onderdeel van onze inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te beperken.

 
Kingspan staat achter een sterke internationale overeenkomst inzake klimaatverandering, omdat een dergelijke afspraak een bijdrage kan leveren aan het realiseren van internationale ontwikkelingsdoelen, een duidelijk signaal is voor het bedrijfsleven om meer te investeren in de verlaging van CO2-emissies en een groot voordeel biedt voor het milieu."

Goed op weg

In 2011 heeft Kingspan zich ten doel gesteld om vanaf 2020 energieneutraal te zijn. Vanaf 2014 was 28% van het totale energieverbruik van het concern afkomstig van hernieuwbare energiebronnen en het bedrijf is momenteel goed op weg om het tussentijdse doel van 50% in 2016 te behalen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie