Derako - Foreco gevelsysteem - karakteristiek en uiterst duurzaam

Met het Derako® houten gevelsysteem, voorzien van Foreco NobelWood® of WaxedWood®, geeft u een bestaand of nieuw gebouw op een milieubewuste wijze zijn eigen karakteristieke uitstraling.

De materialen zijn uiterst duurzaam en het Derako gevelsysteem biedt een geheel zichtloze (blinde) montage. De gepatenteerde clips zorgen bovendien voor een exacte en windbestendige plaatsing van de lamellen.

Het Derako - Foreco duurzame gevelsysteem is het resultaat van de strategische samenwerking tussen Derako International B.V. en Foreco Dalfsen B.V. Door de toepassing van de Foreco NobelWood of WaxedWood lamellen binnen het Derako gevelsysteem is het nu ook mogelijk deze producten op de gevel te verwerken zonder (voor)boren, schroeven of nagelen. Bij Derako wordt een project altijd volledig technisch begeleid, uitgewerkt en wordt er meegedacht met ontwerpuitdagingen en logistieke vraagstukken.

Snelle en zichtloze (blinde) montage

Bij de Derako systemen is de bevestiging van de houten lamellen geheel uit het zicht en bevindt deze zich aan de achterzijde van de lamellen. Alle profielen van het systeem worden vanuit de fabriek al voorzien van de clips waardoor het op de bouwlocatie een kwestie is van het monteren van de profielen en het vastklikken van de lamellen. De montage is hiermee eenduidig en verloopt in het algemeen sneller dan bij het traditionele nagelen of schroeven. Ook wordt hiermee, zonder veel specifieke productkennis, een exacte positionering van de lamellen gegarandeerd.

Duurzaam Foreco NobelWood®

NobelWood voldoet aan duurzaamheidklasse 1. Dat betekent een levensduur van 50 jaar in weer en wind en 25 jaar in contact met grond en water, wat vergelijkbaar is met bijvoorbeeld teak.
De basis van NobelWood is FSC gecertificeerd dennenhout wat blijvend duurzaam beschikbaar is. Het materiaal tast geen ecosystemen aan en is als grondstof volledig CO2-neutraal. Het dennenhout wordt verduurzaamd door het te behandelen met in water opgeloste biopolymeren. Na de droging versterken en verduurzamen de polymeren de houtcelwanden. Het eindproduct NobelWood bestaat hiermee louter uit biologisch materiaal en wordt standaard met het duurzaamheidskeurmerk DUBOkeur voor houten gevelproducten geleverd.

 
Net als hardhoutsoorten vergrijst NobelWood. De vergrijzing is homogeen zonder vlekken. NobelWood is ongevoelig voor oppervlakteschimmels welke sommige (duurzame) houtsoorten laten zien. Zo blijft NobelWood een egale zilvergrijze uitstraling houden. Het materiaal is toepasbaar zonder verfafwerking en kan optioneel brandvertragend behandeld (Euroklasse B) worden.

Foreco WaxedWood® - minder krimp en zwel, onderhoudsarm en duurzaam

WaxedWood, zoals deze wordt toegepast binnen het Derako gevelsysteem, is vervaardigd uit Siberisch Lariks hout welke wordt verkregen uit duurzaam beheerde bossen (FSC /PEFC gecertificeerd). Het WaxedWood wordt onder vacuüm en druk geïmpregneerd tegen houtaantasting waarbij er tegelijkertijd in de houtporiën een wasemulsie wordt aangebracht. Deze voorkomt dat water het hout kan binnendringen. Hierdoor is de “werking” van het hout circa 80% lager dan bij hout zonder waterwerende bescherming. Het gehele proces vindt op een milieuvriendelijke wijze plaats onder KOMO-certificaat.

 
WaxedWood wordt met duurzaamheidskeurmerk DUBOkeur voor houten gevelproducten geleverd. Bijzonder aan het materiaal is dat het, afhankelijk van het weer, een prachtige verkleuring kan laten zien; van groenbruin naar warme bronstinten.

Cradle to Cradle® gecertificeerd

Het Derako gevelsysteem is Cradle to Cradle® gecertificeerd. Derako construeert en werkt volgens het Cradle to Cradle-principe, waarin niet alleen naar onze huidige behoeftes wordt gekeken, maar ook naar de mogelijkheden voor toekomstige generaties. Hierbij wordt voortdurend aan verbeteringen gewerkt op het gebied van o.a. materiaalgezondheid, materiaal hergebruik, hernieuwbare energie & carbon management, beheer van water en sociale rechtvaardigheid. Bekijk alle certificatenop de Derako website.

« Nieuws overzicht