Met Recticel Insulation klaar voor de toekomst!

Recticel Insulation profileert zich al jaren als ambassadeur van het energiezuinig bouwen en verbouwen.

De hoogwaardige isolatieproducten en -concepten van Recticel Insulation garanderen een uitstekende isolatiewaarde en hoge duurzaamheid. U hoeft zo maar 1 keer te isoleren.

Bovendien beperkt de goede isolatie de CO2-uitstoot en verhoogt het wooncomfort. Indien u goed isoleert, voelt u dat ook in uw portemonnee. Met een goed geïsoleerde woning kunt u tot 75% gebouwgebonden energie besparen. Dé energiezuinige woning van de toekomst bouwt u vandaag met Recticel Insulation.

Aanscherping isolatie-eisen

Per 1 januari 2015 is de isolatie eis van de gebouwschil voor nieuwbouw aangescherpt.

  • Vloeren: Rc-waarde 3,5 m²K/W;
  • gevels: Rc-waarde 4,5 m²K/W;
  • daken: Rc-waarde: 6,0 m²K/W.

 
Ook wanneer u ingrijpend renoveert (> 25% van de gebouwschil), of bij dakkapellen of voor aanbouwen, moet u voldoen aan deze nieuwe eisen. Let wel, dit is de minimumeis van het Bouwbesluit. Zwaarder isoleren heeft zin!

 
Immers, de EPC en het energielabel zeggen niet direct iets over het daadwerkelijke energiegebruik. Isoleren op passief massief niveau doet dit wel. Niet voor niets dat de overheid een energieprestatievergoeding (EPV) overweegt. Een financiële ondersteuning voor woningcoöperaties bij daadwerkelijke verlaging van het energiegebruik, of de motie waarbij gebouwgebonden maatregelen door elektriciteitsnet beheerders gefinancierd wordt. In beide gevallen betreft het beter isoleren dan de minimumeis!

Dé isolatieoplossing voor elk project

Recticel Insulation heeft voor zowel vloeren, gevels als daken een uitgebreid gamma aan isolatieplaten en -oplossingen, die zich perfect hiertoe lenen om te voldoen aan bestaande en nieuwe isolatie eisen.

  • Eurowall® spouwisolatie heeft een hoge isolatiewaarde (lambda 0,022 W/mK) die resulteert in een dun isolatiepakket. Wilt u nog beter isoleren? Kies dan voor Eurowall® 21, met lambda 0,021 W/mK;
  • Eurothane® G (lambda 0,022 W/mK) bestaat uit isolatieplaten en gipskarton in één, met daartussen een dampremmende laag. Het handige formaat van de platen garandeert een snelle verwerkbaarheid;
  • Eurofloor vloerisolatieplaten (lambda 0,022 W/mK) hebben een hoge drukvastheid voor deze toepassing;
  • Eurothane® Silver dakisolatie is tenslotte de ideale oplossing om met een dunnere plaat, PIR isolatie met lambda 0,022 W/mK, te voldoen aan de nieuwe isolatie-eisen.

 
De Recticel® isolatieoplossingen bieden, voor zowel nieuwbouw als renovatie, telkens weer een enorme thermische verbetering. Het Keymark kwaliteitslabel biedt u daarenboven een extra zekerheid.

 
Meer informatie vindt u op www.recticelinsulation.nl

 
Vraag hier uw gratis na-isolatiegids aan, uw inspiratiebron vol duurzame isolatieoplossingen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie