Nieuwe EPC-eisen vragen om integrale aanpak

Isover stelt de beste concepten voor een EPC van 0,4 samen.

Vraag een persoonlijk gesprek aan of vraag de brochure ‘Isover EPC-wijzer’ aan.

 
Het verder verhogen van de Rc-waarden levert nog maar een minimale verbetering van de EPC en het energieverbruik op. Om energiezuinig en kostenefficiënt te bouwen moeten we dus verder kijken dan alleen de gebouwschil. Denk hierbij aan koudebrugvrij bouwen, een goede kierdichting, triple glas en het toepassen van installaties zoals zonnepanelen (PV-cellen).

Concepten voor EPC 0,4

Dit jaar is de EPC voor woningen aangescherpt naar 0,4 en zijn de thermische eisen verhoogd. Voor het dak is de Rc-eis verhoogd naar 6,0 m2.K/W en voor de gevel naar 4,5 m2.K/W. De vloer blijft 3,5 m2.K/W. Isover heeft voor verschillende referentiewoningen de beste concepten voor een EPC van 0,4 samengesteld.

  • Het Basic Concept gaat uit van lage investeringskosten door toepassing van de meest kostenefficiënte maatregelen. Extra aandacht is besteed aan koudebrugvrij en luchtdicht bouwen en er zijn enkele vierkante meters zonne-energiepanelen toegepast.
  • Bij het All-Electric Concept ontbreekt een gasaansluiting. Verwarming gebeurt met een efficiënte lucht-water warmtepomp. De gebouwschil is geoptimaliseerd door drievoudige beglazing in verbeterde kozijnen. Dit All-Electric Concept speelt in op nieuwe concepten, zoals energieneutrale woningen met een EPC van 0 of lager en nul-op-de-meterwoningen. Met zonne-energie kan vervolgens net zoveel energie worden opgewekt als per jaar wordt verbruikt. Zo is de woning al klaar voor de eisen van 2020 en verder!
Meer informatie

Meer informatie over de oplossingen voor een EPC van 0,4 of lager vindt u op epcplatform.nl. Het EPC-Platform is een kennisplatform van Saint-Gobain Isover en haar partners, bedoeld om kennis over de EPC met de markt te delen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie