Prestatiegericht modelleren met BIM

Kingspan BIM bibliotheek is nu gratis te downloaden.

Bij het ontwerp van complexe projecten wordt het steeds belangrijker de kwaliteit te waarborgen. Building Information Modelling, BIM, wordt dan ook steeds vaker toegepast.

Met BIM zijn veel fouten te voorkomen en faalkosten van een bouwproject kunnen worden gereduceerd. Vanaf nu is de Kingspan BIM bibliotheek gratis te downloaden.

Hoogwaardig isolatiemateriaal

Kingspan heeft om die reden voor al haar producten BIM modellen ontwikkeld en is daarmee één van de eerste fabrikanten die dit zo uitgebreid heeft gedaan. Met deze modellen kan snel en efficiënt hoogwaardig isolatiemateriaal opgenomen worden in het ontwerpstadium van een gebouw. De BIM modellen van Kingspan bevatten alle noodzakelijk informatie en meer. Zo kunnen ook details over de certificering op het gebeid van duurzaamheid gevonden worden in deze modellen.

Ontwerpen met energieprestatie als doel

Met BIM kan ook ontworpen worden met een bepaalde energieprestatie van een gebouw als doel. Dit is het zogenaamde prestatiegericht modelleren. Er kan zo eenvoudig worden bekeken wat de optimale dikte van het isolatiepakket moet zijn, om een bepaalde Rc-waarde van een constructie te bereiken en een zo slank mogelijke constructie te creëren.

Integrale samenwerking

De kracht van BIM is dat alle relevante informatie op een uniforme manier centraal verzameld en gekoppeld wordt. Door de verzamelde informatie te koppelen wordt gelijk duidelijk waar bepaalde materialen en processen letterlijk en figuurlijk niet op elkaar zullen aansluiten. Doordat dit in het ontwerpproces al duidelijk wordt kan hier gelijk actie op worden ondernomen, waardoor problemen tijdens het bouwen vooraf al worden voorkomen.

Kingspan BIM Bibliotheek

De hele BIM bibliotheek met Kingspan producten is sinds kort gratis te downloaden voor iedereen via www.kingspaninsulation.nl/bim en via de internationale BIM bibliotheek: BIM Object. Op deze manier draagt Kingspan niet alleen bij aan een goed geïsoleerde gebouwschil, maar ook aan een soepeler lopend bouwproces met lagere kosten.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie