Isoleren is meer dan energie alleen besparen

Isoleren met ROCKWOOL steenwol: brandwerend en betere akoestiek.

Langzaamaan wordt steeds slimmer nagedacht over het meervoudig gebruik van constructies en materialen.

Zo zie je steeds meer geïntegreerde daken waar dakpannen door zonnepanelen worden vervangen en waarbij deze panelen niet alleen elektriciteit opwekken, maar ook het warm tapwater verzorgen en zelfs warme lucht voor de warmtepomp leveren.
Als dan geïsoleerd wordt met ROCKWOOL steenwol, wordt het dak ook nog eens brandveilig en geluidwerend. De steenwol voorkomt oververhitting in de zomer en verbetert de akoestiek binnenshuis. Dan is isoleren dus veel meer dan alleen energie besparen!
In het artikel ‘CREATE TO PROTECT’ wordt in het bijzonder ingegaan op het belang van brandveiligheid en de aanzienlijke bijdrage van ROCKWOOL producten aan BREEAM-NL.

ROCKWOOL’s MVO strategie: ‘Game changer’

In het MVO verslag van ROCKWOOL, dat met een topnotering in de nieuwe ‘Transparantie benchmark’ is bekroond, wordt ingegaan op het inzichtelijk maken van de échte impact voor de eindgebruiker. Bijvoorbeeld in hoeverre een betere akoestiek leidt tot minder ziekteverzuim en wat de voordelen zijn van meer aandacht voor brandveiligheid voor de eindgebruiker én opdrachtgever.

 
Zo heeft ROCKWOOL de Sociale Duurzaamheidstool AQSI gelanceerd, samen met Nieman Raadgevend Ingenieurs en consumenten organisatie VACPunt Wonen. Deze tool maakt de toegevoegde waarde van materialen inzichtelijk die uiteindelijk leiden tot een meer rendabele business case omdat bijv. een slechte akoestiek kan leiden tot stress en uitval.

 
Op 18 februari 2016 organiseert Nieman een tweetal workshops waar dieper ingegaan wordt op de AQSI tool.

Graag verwijzen we naar het artikel in de Cobouw ‘Isoleren, meer dan energie besparen’.

 
Voor meer informatie ga naar: www.rockwool.nl/mvo.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie