Chubb Fire & Security biedt energiezuinige rook- en hittemelders

Chubb Fire & Security introduceert de Firex KF-serie 230V koppelbare rook- en hittemelders.

De melders hebben met minder dan 15mA een zeer laag stroomverbruik; zelfs 70% minder dan de eerdere modellen Firex melders.

De nieuwe melders, de KF20 en KF20R, zijn microprocessor gestuurd en voorzien van een modern, strak design. Ze hebben een ingebouwde vervuilingscompensatie waardoor vervuiling van de optische kamer automatisch gecompenseerd wordt om onnodig alarm tegen te gaan.

Zeer laag stroomverbruik

Bij de ontwikkeling van de melder is extra aandacht besteed aan het energieverbruik: de Firex KF20 en KF20R hebben een zeer laag stroomverbruik; minder dan 15 mA; dat is 70% minder dan de vorige generatie Firex rookmelders.

Woningbouw

De Firex KF20-serie is bij uitstek geschikt voor gebouwen met woonfunctie waar conform het bouwbesluit rookmelders worden geëist die moeten voldoen aan NEN-2555 en NEN-14604, zoals nieuwbouwwoningen, renovaties van oudere woningen, studentenhuisvesting en kamergewijze verhuur.

Eenvoudig vervangen

Voor bestaande en renovatieprojecten zijn deze melders direct te monteren op de montageplaat van de huidige modellen Firex 4973 en 4985. Voor aansluiting op de huisbedrading wordt gebruik gemaakt van dezelfde “push-fit” stekker met bekabeling, om zo de melder eenvoudig in nieuwe en bestaande meldersystemen te kunnen toepassen.

Vlot verwisselen van batterij

Bij de KF20 wordt de batterij nu rechtstreeks in het batterijvak geklikt, zodat een vlotte verwisseling mogelijk is. De KF20R heeft een oplaadbare lithium batterij. Een extra, voor de gebruiker nuttige feature, is het alarmgeheugen met led (voor gekoppelde rookmelders). Hierdoor is eenvoudig achteraf te achterhalen welke rookmelder in alarm is gegaan.
Het totaal aantal door te koppelen Firex rookmelders, inclusief mogelijk toegepaste accessoires zoals een relais, flitslicht of slow-whoop, is maximaal 24 stuks.

Voordelen op een rij
  • Vervuilingscompensatie: tegengaan van onnodig alarm bij vervuiling;
  • Koppelbaar met alle 230V Firex en Kidde melders en accessoires (max. 24);
  • Energiezuinig: verbruik minder dan 15 mA; 70 % minder dan vorige modellen;
  • Alarmgeheugen LED bij gekoppelde rookmelders;
  • Optimaal beschermd tegen stof en insecten;
  • 6 jaar garantie (exclusief batterij.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie