nora flooring systems biedt innovatieve rubberen trapoplossingen op maat

Hoogwaardige trapvorm uit één stuk.

Om trappen harmonieus te kunnen integreren in de architectuur en het ontwerp, heeft nora een uitgebreid assortiment aan rubber trapoplossingen in het aanbod; zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

 
De meest gekozen variant is de norament trapvorm met voorgevormde trapneus, traptrede en stootbord uit één stuk. Deze is geschikt voor rechte traptreden met rechthoekige rand. Wat kleur en design betreft, zijn de mogelijkheden voor trappen onbegrensd. Zo kan de noppenvloer, die in het standaardprogramma al beschikbaar is in 12f verschillende kleuren, geheel volgens de kleurwensen van de klant worden gerealiseerd. Naast de populaire nop-uitvoering als trapoplossing: norament satura in een ton-sur-ton granulaatdesign en norament grano met een contrastrijk granulaatdesign. Bij beide varianten heeft het loopvlak een hamerslagoppervlak.

Signaalstrepen en veiligheidsstroken steeds meer gevraagd

Een bijzonderheid die bijdraagt aan de loopveiligheid zijn de signaalstrepen en veiligheidsstroken. Door het aanbrengen van ultragrip veiligheidsstroken worden de treden nog slipvaster. Bovendien adviseert nora het gebruik van gekleurde signaalstrepen, die in de trapneus geïntegreerd worden. Daardoor worden de eerste en de laatste trede, die wegens de niveauverandering extra belangrijk zijn, nog beter zichtbaar. In sommige landen zijn veiligheidsstroken en signaalstrepen al wettelijk verplicht, maar in de Benelux zijn ze niet meer dan een keuzemogelijkheid, waar echter steeds meer vraag naar is.

 
Naast de trapvorm uit één stuk biedt nora flooring systems ook individuele oplossingen aan: combinaties van vloerbedekkingen met trapneuzen en traphoeken. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor op maat gemaakte treden van wenteltrappen. Randen en hoeken behoren tot het hoogwaardige toebehorenprogramma, dat ook probleemloos gebruikt kan worden in combinatie met andere soorten vloerbedekkingen.

Harmonieuze uitstraling van vloer en trap

Voor trapoplossingen is ook het zusterproduct noraplan beschikbaar, dat in tegenstelling tot norament-tegels, in banen wordt vervaardigd en gelegd. Ook dit product is extreem slijtagebestendig, slipvast, warm aan de voeten, duurzaam elastisch en gemakkelijk te reinigen. Bovendien speelt het gezondheidsaspect hier een rol, net als bij norament. Rubber vloerbedekkingen en daardoor ook de trapmaterialen, zijn milieuvriendelijk.

Zeer snelle en voordelige montage

Wie een trapvorm aanschaft, heeft de garantie dat gebruik en rendabiliteit in orde zijn. Het installeren van de trapvorm gebeurt snel, schoon en professioneel in één stuk. Alle breedtes zijn mogelijk, zonder zichtbare naden en voegen. Een van de talrijke andere voordelen: de lastige installatie van trapneuzen en afzonderlijk op maat gesneden bekleding van loopvlakken en stootborden vervalt. Als ondergrond is vrijwel alles geschikt: hout, steen, plavuizen, metaal en veel andere vaste ondergronden.

 
Bijzonder geschikt voor de montage is de voordelige en milieuvriendelijke lijminnovatie nora Stepfix 240 lijm van de rol. Of het nu nieuwbouw of een renovatie betreft, met behulp van de dubbelzijdig klevende montagetape gaat het leggen tot 5 keer sneller dan met de gebruikelijke lijmsoorten.

 
www.nora.com

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie