Cello de Binckhorst renoveert zwembad met vinyl van Tarkett

Kleurrijk en duurzaam alternatief voor tegels behoudt slipweerstand over gehele levensduur

Tarkett, wereldwijd marktleider in innovatieve harde vloer- en sportvloeroplossingen, levert vloeren voor de renovatie van het zwembad van Cello de Binckhorst in Rosmalen.

Cello de Binckhorst

Cello is een instelling voor verstandelijk beperkte mensen. In maart 2015 is het zwembad gerenoveerd met Tarkett producten. Het zwembad voldeed niet meer aan de landelijke eisen en moest gerenoveerd worden. De bodem is verstelbaar tot 140cm en in het systeemplafond zijn tekeningen van bewoners verwerkt. De bewoners wilden liever geen afscheid nemen van de dolfijn en walrus uit het oude bad. Cello vond het erg belangrijk dat er persoonlijke uitingen van de bewoners terug te zien zijn in het zwembad en ook de twee fonteinen zijn herplaatst in het gerenoveerde bad. Zo voelden de bewoners zich snel thuis in het zwembad en kunnen zij rustig revalideren zonder al te veel nieuwe prikkels. Het zwembad faciliteert per week 300 bewoners van Cello en voldoet nu ruimschoots aan de landelijke eisen.

Wetrooms

Rondom zwembaden wordt vaak gewerkt met tegels. Tegels zijn glad en na enkele jaren ontstaat er kalk in de groeven. De Safetred heeft een hoge slipweerstand en is eenvoudig in onderhoud. De vloeren rondom het bad zijn geïnstalleerd met Safetred Universal en Safetred Aqua. Door middel van kleurgebruik is er een duidelijk pad aangegeven van de douche naar het zwembad. De wanden in de douche, in de kleedkamers, in de gangen en de deuren zijn afgewerkt met ProtectWall. Deze zijn uitgesneden als golven om de bewoners ook in de kleedkamer en gangen duidelijk te laten voelen dat ze zich in de zwembadomgeving bevinden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie