Remeha introduceert twee nieuwe hybride warmtepompsystemen

Duurzame warmte voor bestaande én nieuwbouw op basis van energiekosten.

Met twee nieuwe hybride warmtepompsystemen biedt Remeha een oplossing voor elke woning. In nieuwbouw of bestaande bouw, bij ketelvervanging of in combinatie met een bestaande ketel; voor elke klant is de hybride warmtepomp nu toepasbaar.

De Remeha Tzerra HP bestaat uit een geïntegreerde combinatie van Tzerra Plus cv-ketel met lucht/water-warmtepomp en voorraadvat van 40 liter. Maar men kan ook kiezen voor de Remeha Hybrid Plus, een lucht/water-warmtepomp die met elke bestaande Remeha cv-ketel samenwerkt. Beide systemen hebben een toerengeregelde warmtepomp van 5 kW.

RemaCAL

Naast hun veelzijdigheid onderscheiden de systemen van Remeha zich door de RemaCAL regelaar. Deze eenvoudige bediening bevindt zich in het binnendeel van de hybride en zorgt dat de verwarming onder alle omstandigheden met zo laag mogelijke stookkosten werkt, zonder verlies van comfort. Bij het in bedrijf stellen voert de installateur de stroom- en gasprijs in. Vervolgens berekent de RemaCAL automatisch de optimale bedrijfssituatie voor de klant.

Eenvoudig te installeren

De hybride warmtepompen werken voor een belangrijk deel op gratis energie die het toestel uit de buitenlucht haalt. Door de hoge efficiëntie van het buitendeel levert het systeem ook bij lage buitentemperaturen nog voldoende warmte. Bovendien gebruikt Remeha een buitenunit met een zogeheten Monobloc-uitvoering. De verbinding tussen de buitenunit van het warmtepompsysteem en het binnendeel wordt uitgevoerd via normale cv-leidingen die gevuld zijn met water en antivries. Hierdoor kunnen ook monteurs zonder F-gas certificaat installatie en onderhoud uitvoeren. Wel moeten installateurs bij Remeha een producttraining volgen.

Compact en compleet

In het binnendeel van de Tzerra HP - een slanke zuil - zitten alle noodzakelijke componenten, inclusief de geïntegreerde Tzerra Plus cv-ketel, de regeling en de 40 liter buffertank. Bij de Hybride Plus zijn eveneens alle componenten in het binnendeel aanwezig, met uitzondering van de cv-ketel. Daardoor is het mogelijk de Hybrid Plus aan elke Remeha cv-ketel te koppelen. Vooral in bestaande situaties, waar nog een goed presterende ketel hangt, is dit vaak de meest optimale oplossing. Door een slim ontwerp zijn alle onderdelen in beide binnendelen goed bereikbaar.

Cv-ketel voor piekvermogen

Afhankelijk van de warmtevraag en de voorraad in de tank springt de cv-ketel bij zodra de temperatuur van het warme water onvoldoende is. Ook op koude winterdagen kan de cv-ketel bijspringen als de warmtepomp het gevraagde vermogen niet kan leveren. De regeling zal op dat moment exact uitzoeken welke energiebron financieel het meest gunstig is.
Dankzij de veelzijdigheid van beide systemen zijn ze erg geschikt voor renovatie van bestaande woningen en de verbetering van het energielabel. Deze oplossingen zorgen er voor dat de woningeigenaar forse stappen kan maken.
Een groot voordeel van de Hybrid Plus is dat, door het bijschakelen van de cv-ketel, relatief hoge watertemperaturen mogelijk zijn. Daardoor is het meestal niet nodig om het bestaande afgiftesysteem (radiatoren) te vervangen. De Tzerra HP is op zijn beurt erg geschikt voor nieuwbouwwoningen die aan de aangescherpte EPC van 0,4 of nog strenger moeten voldoen.

Belangrijkste voordelen
  • installatie en onderhoud zonder F-gas certificaat;
  • sterke EPC-reductie en/of verbetering van het energielabel;
  • RemaCAL regelaar optimaliseert stookkosten;
  • substantiële verlaging van de stookkosten;
  • ingebouwde tank voor stabiel warmtepompbedrijf en voorverwarming tapwater;
  • schakelcontact voor PV of nachtstroomtarief;
  • compacte afmetingen.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie