Colt Caloris zorgt voor energetisch en duurzaam verwarmen en koelen.

Er staat rond de 7,7 miljoen vierkante meter leeg in Nederland (bron: DTZ Zadelhof) en de economie trekt langzaam aan. Daarbij kunnen we constateren dat ‘Duurzaamheid’ op dit moment een primaire uitvraag is van de gebouweigenaar of gebruiker.

Dit zijn allemaal positieve signalen voor 2016.

 

Koudemiddel R22

Als we duurzaamheid letterlijk nemen, betekent dit naast energiezuinig voor de installatiebranche ook ‘Toekomstbestendig’. Helaas moeten we constateren dat er veelal gekozen wordt om de gehele installatie te verwijderen en deze veelal te vervangen voor installaties met F-gassen.

 
Het verwijderen van nog niet economisch afgeschreven installatiedelen zoals Cv-ketels en/of koudwatermachines is niet duurzaam en het toepassen van een F-gassen gedragen installatie al helemaal niet. Laat hier het koudemiddel R22 en de discussies in de politiek de bevestiging van zijn.

 

Colt Caloris

Colt International BV zag deze trend al ruim 15 jaar terug aankomen. Om die reden is het Colt Caloris systeem geïntroduceerd. Met het Colt Caloris systeem kunt u per ruimte actief koelen, verwarmen en ventileren. Het syteem is ontwikkeld op basis van warmtepomptechnieken en heeft een watergedragen leidingnet. Hierdoor is het systeem niet alleen energetisch duurzaam, maar ook toekomstbestendig.

 
De gemiddelde temperatuur van het waternet is 21 graden Celsius en laat zich dus makkelijk koppelen aan een CV-ketel, koudwatermachine, WKO of procesenergie. Verder is er de mogelijkheid om de eventueel aanwezige CV-leidingen te hergebruiken en is het systeem ook later eenvoudig uit te breiden of aan te passen.

 
Kortom; het Colt Caloris systeem is op alle fronten een duurzaam systeem en voorbereid op een mogelijk veranderende toekomst. Voorts frustreert het systeem het bouwproces niet.

 

Legio mogelijkheden

Zoals u zult begrijpen zijn de mogelijkheden legio en kunnen we deze mogelijkheden niet allemaal benoemen in deze tekst. Daarom nodigen wij u dan ook uit contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak. Dan kunnen wij u tevens informeren over de andere mogelijkheden die Colt International BV u kan bieden.