Innovatieve balkon- en geveloplossingen met geïsoleerde modulaire systemen van Solarlux

Solarlux biedt nu ook geïsoleerde versie als prefab oplossing.

Producent en systeemontwikkelaar Solarlux biedt een innovatieve economische oplossing bij het vormgeven van balkons en gevels. Naast een ongeïsoleerde variant is er nu ook een geïsoleerde versie als prefab oplossing.

 
Het SL Modulair systeem combineert op unieke wijze borstweringen met variabel te openen beglazing en kent veelvoudige uitvoeringsmogelijkheden. Met geïsoleerde borstweringelementen en de toegepaste glazen vouwwand SL 60 wordt het balkon een volwaardig bruikbare woonruimte en draagt substantieel bij aan extra woongenot.

Het modulaire systeem met geïntegreerde beglazing voldoet aan de eisen van de geldende EPC-normen. De voornamelijk voorhangend geconstrueerde gevelelementen worden als modules in de fabriek geproduceerd en als complete inbouw-klare elementen aangeleverd. De montagetijden worden zo tot op het minimum gereduceerd wat een enorm voordeel is bij zowel nieuwbouw als renovatie als het toevoegen van balkons in appartementencomplexen.

Volwaardige woonruimte

Door de vouwwand blijft het beoogde balkoneffect behouden, maar het balkon is wel een volwaardige geïsoleerde woonruimte. Opzij gevouwen oogt het open zonder storende stijlen. Het systeem realiseert met zijn smalle profielen een fijnmazig aanzicht. De materialen garanderen een hoge dichtheid tegen regen en wind. Speciale scharnierpennen worden ingezet als reinigingsbeslag, zodat de vouwdelen van binnenuit te reinigen zijn.

Complexe eisen

De modulaire bouwwijze overtuigt door maatwerk en zijn veelvoud aan ontwerpmogelijkheden, zodat het aan de complexe wensen van architecten en bouwers kan voldoen. Solarlux ondersteunt architecten en bouwondernemingen bij de complexe bouwplanning en zorgt met eigen montageteams voor een perfecte uitvoering.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie