Populaire voorzetwand van Faay isoleert prima ondanks minimale dikte

FAAY W’all-in-One®: maximale thermische isolatie bij een minimale dikte.

Populair bij onder andere woningcorporaties is momenteel het thermisch isolerend voorzetwandsysteem. Warmteverlies zorgt nog altijd voor een hoge kostenpost. Wall-in-One® is een perfect systeem voor na-isolatie van slecht geïsoleerde woningen. Het is een vrij dun systeem, vormvaste HR-isolatie® en blijvend hoog rendement.

Een goed geïsoleerd huis bespaart stookkosten

Philipsdorp in Eindhoven is zo’n voorbeeld. De woningen in deze karakteristieke wijk moesten gerenoveerd worden. Voorwaarde voor de renovatie was dat de karakteristieke sfeer van de wijk behouden zou blijven. Daarnaast was de thermische isolatie van de wanden erg belangrijk aangezien de bestaande woningen energiezuiniger moesten worden.

Dé oplossing bij renovatie, energielabelverbetering en comfortverhoging

De hoofddoelstelling van de renovatie was dat de kwaliteit (bouwkundige kwaliteit, wooncomfort en gebruikskwaliteit, veiligheid en energieprestatie) op peil werd gebracht, met oog op het doorexploiteren voor minimaal 25 jaar, en mogelijk 40 jaar.

 
Voor het isoleren van de binnenwanden werd gekozen voor de FAAY W’all-in-One® voorzetwanden (W’all-in-One® PG60 basic/system en vrijstaand). Het PG-paneel bestaat uit een combinatie van PIR verlijmd op een 9,5 mm dikke gipsplaat. Met een FAAY W’all-in-One voorzetwand krijgt u maximale thermische isolatie bij een minimale dikte.

 
Door de isolatiemaatregelen werd het mogelijk het energielabel van de woningen van D, E en F naar label B te brengen.

 
Voor meer informatie: www.faay.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie