Onze daken uit het verleden zijn uw garantie voor de toekomst

Goed, Beter, Best, DERBIGUM!

Derbigum SP FR dakbanen hebben een bewezen levensduur van meer dan 30 jaar, een unieke en hoog gepositioneerde gescheiden dubbele wapening, een minimum aan onderhoud en zijn 100% recyclebaar.

Wereldwijd bewezen levensduur van 30 jaar

Derbigum SP FR dakbedekking en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer er dan ook over platte daken en duurzaamheid gesproken wordt, noemt men al gauw Derbigum. Meer dan 600 miljoen m2 daken voorzien van SP FR zijn er wereldwijd te vinden.
Studies door onafhankelijke instanties tonen aan dat Derbigum-dakbanen een bewezen levensduur hebben van meer dan 30 jaar en een verwachte levensduur van meer dan 35 tot 40 jaar. Inmiddels zijn er al daken van 45 jaar oud die nog steeds hun functionaliteit aantonen.
Derbigum kiezen, is kiezen voor de meest rendabele investering op lange termijn.

Dubbele wapening: ultra dik, ultra bestendig

Derbigum is een technologisch kwalitatief hoogstandje geconcentreerd in 4 mm dikte, uniek in samenstelling en herkenbaar aan zijn wapening bovenin de top. Het product biedt de ultieme bescherming voor gebouwen in alle klimaten en omstandigheden. Tevens toepasbaar voor daktuinen en dakterrassen, en parkeerdaken al dan niet in combinatie met gietasfalt.
Derbigum SP FR is aan de bovenzijde voorzien van 2 gescheiden wapeningen:

  • glasvlies aan de oppervlakte met zeer weinig bitumen aan de bovenzijde. Deze glasvliesinlage geeft het product een uniek UV-schild waardoor het product niet verouderd en ongekend stabiel is (vertoont geen krimp). Tevens heeft het een hoge ponsweerstand en een goede beloopbaarheid bij hoge temperaturen, wat tevens ook zeer prettig is voor de verwerker;
  • de niet-geweven polyester wapening direct onder het glasvlies, maakt het product sterk en biedt een uitstekende scheur- en ponsweerstand, waardoor het geschikt is voor alle dakbedekkingsystemen.
Minimum aan onderhoud

Jaarlijks onderhoud is voor elk dak noodzakelijk. Bij Derbigum blijft het beperkt tot het schoonmaken van de afvoeren en het verwijderen van vervuiling om waterstagnatie met alle gevolgen van dien te voorkomen; kortom minimale kosten.

100% recyclebaar

Sinds 1999 recyclet Derbigum 4.000 ton bitumen per jaar. Dit materiaal ondergaat geen kwaliteitsverlies en dus perfect inzetbaar in de productie van nieuwe dakbanen.
Derbigum voegt 20% gerecycled bitumen toe in het product Derbigum NT. Hierdoor zijn minder nieuwe grondstoffen nodig waardoor de CO2 uitstoot aanzienlijk wordt beperkt, in combinatie met een Derbicoat NT onderlaag is dit effect nog beter. Derbigum NT heeft dezelfde uitstraling als de traditionele Derbigum en heeft inmiddels ook alweer een verwachte levensduur van 20 jaar.

Kwaliteit en certificering

Onze verbintenis voor de kwaliteit:

  • in ieder land het geĆ«iste toelatingscertificaat zoals in Nederland KOMO;
  • Dop en CE markering;
  • kwaliteitscertificaat ISO 9001;
  • milieucertificaten ISO 14001 en EMAS.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie