De Groot Vroomshoop levert daken en bergingen volgens ICB-concept

Voortvarend aan de slag met ICB.

De Groot Vroomshoop is ICB ketenpartner in renovatieproject De Nieuwe Vaart in Arnhem en verantwoordelijk voor alle dakelementen en bergingen.

In opdracht van Hegeman Bouwgroep in Almelo levert De Groot Vroomshoop daken en bergingen volgens ICB-concept in renovatieproject De Nieuwe Vaart in Arnhem. ICB staat voor Inno Concept Bouwen, een unieke en vernieuwende manier van bouwen, gebaseerd op kwaliteit, creativiteit en efficiency.

Intensieve samenwerking

ICB is een verregaande vorm van ketenintegratie waardoor bouwdisciplines optimaal van elkaars expertise gebruikmaken en samenwerken als gelijkwaardige partners. Naast de opdrachtgever en hoofdaannemer zijn dit ook de architect, constructeur, adviseurs, bouwspecialisten/onderaannemers en leveranciers.

 
De intensieve samenwerking van begin tot eind wordt ondersteund met BIM. Daarbij worden alle technische gegevens in één 3D-model samengebracht.

Ontwerpen en bouwen

Vorig jaar werd De Groot Vroomshoop Houtbouw uitgenodigd mee te doen aan een ‘design and build’ aanbesteding van woningcorporatie Vivare voor een wijkvernieuwingsopgave in Presikhaaf te Arnhem.

 
De aanbesteding ging over vernieuwing van de infrastructuur, sloop, vervangende nieuwbouw en herinrichting van de woonomgeving in een bewoonde buurt. Volgens een stabiel ICB proces, zonder verspillingen en op basis van een vast budget.

 
Samen met landschapsarchitecten RROG, 01-10 architecten en de ICB ketenpartners is zeer intensief en met passie gewerkt aan deze uitdaging. Vorig jaar werd de definitieve aanbieding ingediend en na de zomer werd duidelijk dat de aanbesteding gewonnen is. De 9 flats met 184 maisonnettes worden vervangen door 83 grondgebonden woningen en een appartementengebouw met 16 appartementen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie