Sculpturaal gebouw in Duitsland toont de 'kracht van het weglaten'

Een CONSTANT VILLAMEER in het Duitse Constance.

Bij een nieuw huis in Lake Constance tonen de architecten Biehler and Weith welke ongelooflijke impact een slim uitgedachte façade kan hebben op een gebouw.

 
Ze hebben alles weggelaten dat een traditioneel huis kenmerkt: duidelijke raamlijsten, zichtbare verdiepingen, symmetrische dakoppervlakken en rechthoekige vloerschema's. Het resultaat is een sculpturaal gebouw zonder vergelijkbare omvang.

 
Toch ontwikkelden de architecten de betonstructuur met geventileerde grote aluminium panelen van ALUCOBOND, waardoor de donkere verbindingen een rasterpatroon tekenen op het volledige volume van het gebouw.

 
Er wordt een matrix gecreëerd voor de ruimte. Die zorgt voor orde en integreert het gebouw ruimtelijk met zijn hoeken en openingen, de helling van het verval en de perspectieven die hieruit ontstaan. Het grote formaat en de glans van de gekleurde panelen zorgen ervoor dat het huis er door de rasterindeling niet conformistisch of ingeperkt uitziet.

Projectgegevens
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie