Waarom buitenmuren isoleren de beste optie is

Isoleren met E-Board is de compleetste manier met de meeste impact.

Slecht geïsoleerde gebouwen verliezen kostbare energie: kostbaar voor het milieu en de portemonnee. Bijkomend isoleren is dus verstandig. Nieuwe ramen en dakisolatie aanbrengen zijn bekende maatregelen maar ook buitenmuren isoleren levert een even grote winst op.

Warmteverlies niet alleen via dak

In een woning ontsnapt gemiddeld 26% van de warmte langs de muren, 26% langs het dak, 20% langs ramen en deuren, 15% langs de vloer en 13% via luchtverversing en ventilatieverliezen. Je kunt je beperken tot het indijken van één verliespost, maar een volledige aanpak leidt pas echt tot energiezuinig wonen.
Voor het extra isoleren van de buitenmuren bestaan er 3 mogelijkheden. Het is belangrijk om de voor- en nadelen goed af te wegen.

Niet elke methode is even effectief

Net als het dak kunnen buitenmuren langs de binnenzijde geïsoleerd worden. De kostprijs hiervan is heel redelijk maar toch zijn de nadelen evident. Koudebruggen aan de vloer en het plafond blijven bestaan. Een geïsoleerde binnenmuur slaat ook geen warmte meer op. En niemand verliest graag woonruimte.
De spouw vullen: op zich een eenvoudig realiseerbare methode, en niet zo duur. Natuurlijk moet er wel een spouw aanwezig zijn; eentje die goed is uitgevoerd. Laat grondig onderzoeken of je muren hiervoor in aanmerking komen.
Helaas, maar ook met deze methode werk je bestaande koudebruggen niet weg. Bovendien is de dikte van de extra isolatie beperkt tot de dikte van de spouw. Vaak maar enkele centimeters dus.

‘Buiten’muren het best langs buiten isoleren

Een gevel isoleren aan de buitenkant is absoluut de beste oplossing. Je pakt je woning volledig in met een warme isolatielaag. En je werkt alle koudebruggen weg.
Door de dikte van de isolatie te kiezen bepaal je zelf in welke mate je bijkomend wilt isoleren. Daarnaast krijgt de woning - als extraatje een nieuwe look. Isoleren langs de buitenzijde is zeker niet de goedkoopste optie; wel de compleetste met de meeste impact.

Buitenmuren zijn onze specialiteit

Onze oplossing heet E-Board: een samengestelde doe-het-zelf kit, bestaande uit hoogkwalitatieve isolatieplaten uit EPSHR, gevelsteenstrippen, lijmmortel, schroeven en pluggen. U kiest de dikte van de isolatie, de kleur van de strippen en u kunt aan de slag; met of zonder professionele hulp.

 
Meer informatie vind je op www.e-board.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie