Direct na-isoleren? Denk Unilin Reno PIR

Snel en eenvoudig van buitenaf bestaand hellend dak na-isoleren.

Wanneer het bestaande dakbeschot of dakelement nog goed is, wilt u op een eenvoudige en snelle manier de isolatiewaarde kunnen verbeteren. Met de Reno PIR en Reno PIR wol kan dit uitstekend.

In goede staat

UNILIN Insulation heeft 2 verschillende soorten renovatie-elementen ontworpen voor het na-isoleren van het dak. Belangrijk hierbij is om na te gaan of het bestaande dakbeschot en/of dakelementen nog in goede staat verkeren. Wanneer dit het geval is kan het dak snel en eenvoudig nageïsoleerd worden met de Reno PIR of Reno PIR Wol elementen van UNILIN.

 
Reno PIR

Wanneer het bestaande dakbeschot nog geheel in tact is, kan het zeer voordelig uitpakken om direct op het bestaande dakbeschot na te isoleren. Voordeel is onder andere dat er geen nadere binnenafwerking vereist is omdat deze geheel intact blijft. Verder ontstaat er minder overlast omdat het dak niet geheel verwijderd hoeft te worden. Een relatief eenvoudige snelle ingreep dus die direct de maandelijkse lasten zal verlagen als het om energieverbruik gaat.

 
Reno PIR Wol

Bestaande UNILIN dakelementen bestaan uit een onderplaat (vlasspaanplaat of houtspaanplaat) waarop houten ribben zijn aangebracht. Daartussen is een PU-isolatielaag vrij geschuimd aangebracht.

 
Bij renovatiewerken komt het voor dat de opdrachtgever ervoor kiest om de bestaande dakelementen te handhaven en daar bovenop een na-isolatie aan te brengen. Indien de bestaande elementen nog goed zijn is dit een gerechtvaardigde keuze. Eventuele binnenafwerkingen (zoals een plafond of stucwerk) kunnen daardoor behouden blijven. Bovendien zullen bewoners weinig tot geen hinder ondervinden van de werkzaamheden aan het dak. Het dak hoeft niet eerst te worden verwijderd: het dak blijft dicht.

Snelle en eenvoudige montage

Beide renovatie-elementen zijn eenvoudig en snel te monteren op het bestaande dakbeschot of oude dakelementen. Door de schuine langszijden is het eenvoudig het tweede element tegen het reeds bevestigde element te schuiven. Doordat er een tengel over beide verbindingen komt te liggen, kunnen beide elementen geen kant meer op. Hiermee ontstaat de stijfheid van de elementen. Dit zorgt ervoor dat de elementen gewoon beloopbaar zijn.

 
Voor meer informatie: www.unilin.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie