Anna geeft hart van Den Haag een spetterend gezicht

Fontein Anna van Bueren nieuw gezicht Den Haag Centraal.

Komende maand start de aanleg van een bijzondere fontein met het gezicht van Anna van Bueren. Met maar liefst 169 LED-gekleurde waterstralen zal Anna de komende decennia het spetterende gezicht zijn van het hart van Den Haag.

Uitgevoerd in hoogwaardig terrazzo beton, naar ontwerp van het Ingenieursbureau Gemeente Den Haag. De fontein is in het voorjaar van 2016 gereed.

Nog mooier

Tomaello B.V. uit Vlaardingen en aannemer Van Dijk Maasland nemen samen met Rots Maatwerk de uitvoering van dit prestigieuze project voor hun rekening. Directeur Giulio Tomaello vertelt: 'We zijn bijzonder trots dat wij dit prachtige project gaan uitvoeren. Tomaello heeft ruim 90 jaar specialistische kennis en ervaring in huis om dit project tot een grandioos succes te maken. Ik ben blij dat we met onze creativiteit en ons vakmanschap samen met onze partners de Hofstad nog mooier mogen maken!’

Levensgroot gezicht in terrazzo

De fontein wordt gemaakt van terrazzo platen die Tomaello vooraf naar eigen receptuur fabriceert. Terrazzo is een architectonisch beton met daarin gepolijst natuursteen. In de platen komen grote zwarte pixels, elk variërend van grootte in een wit vlak.

 
Op afstand, bijvoorbeeld vanuit de tram, zie je dan levensgroot het gezicht van Anna van Bueren opdoemen, de eerste vrouw van Willem van Oranje.

 
Maar voordat het zover is, zorgt aannemer Van Dijk Maasland eerst voor een stevige fundering van beton. En Rots Maatwerk verzorgt de complexe watertechniek. De fontein zal uiteindelijk het stralende gezicht worden van Den Haag Centraal.

 
Meer toepassingen terrazzo.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie