FOAMGLAS® cellulair glas isolatie onderdeel Masterplan Schiphol

Schiphol investeert in capaciteit en kwaliteit.

Naar verwachting zal in het komende decennium het aantal reizigers op Amsterdam Airport Schiphol ongeveer 65 miljoen bedragen. Om zijn koppositie te behouden, startte de luchthaven met de uitvoering van een prestigieus Masterplan.

Voor de isolatie van de platte daken van de vernieuwde en uitgebreide gebouwen, pieren en gatehuizen, is gekozen voor een hoogkwalitatieve oplossing die isolatiespecialist FOAMGLAS® speciaal voor deze toepassing heeft ontwikkeld. In totaal ging het om ruim 40.000 m2 dak.

Uitmunten

De luchthaven stelde hoge eisen aan de kwaliteit van alle toe te passen materialen en constructies. Voor de platte daken gold dat het isolatiemateriaal o.a. moest uitmunten in bewezen levensduur, brandveiligheid, ongediertebestendigheid en drukvastheid. De dakbedekkingsconstructie moest zonder open vuur worden gerealiseerd en isolatie en dakbedekking dienden na gebruik gemakkelijk scheidbaar te zijn.
De keuze viel op FOAMGLAS® cellulair glas isolatie: bijzonder druksterk en vormvast, volstrekt onbrandbaar en bovendien uitermate duurzaam.

Geen open vuur

FOAMGLAS® ontwikkelde een oplossing die volledig aansloot bij de eisen van de luchthaven en waarbij open vuur overbodig was. De FOAMGLAS®-isolatie (types ROOF BOARD G2 en ROOF BLOCK G1 afschot) werden in 2 lagen met versprongen naden onderling en op onderconstructies van staal en beton, koud verkleefd. Voor het afdichten van de plaatnaden van de onderste isolatielaag is de PC® 600 lijm gebruikt. Een door FOAMGLAS® ontwikkelde polymeerlijm waarin klassieke oplosmiddelen zijn vervangen door plantaardige oliën.

 
Bovenop de robuuste en zeer drukvaste isolatielagen liggen lichtgrijze, 2 mm kunststof dakbanen die mechanisch in de onderconstructie bevestigd werden. De dakbanen werden bij 600 graden Celsius moleculair aan elkaar verbonden met behulp van een föhn. Zo kon in alle veiligheid op het dak worden gewerkt en zonder gebruik van speciale brandblusvoorzieningen. De dakbanen vergen een minimum aan onderhoud en zijn bovendien goed bestand tegen kerosinenevel. In totaal werd ruim 40.000 m2 dak met dit nieuwe isolatiesysteem bekleed.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie