Nieuwe SilentAir gevelschermen weren geluid bij transformaties

Geluidsschermen op gevel verminderen geluidsbelasting ramen.

Wie een kantoorpand wil transformeren naar woningen krijgt te maken met stenger geldende eisen op het gebied van geluid voor woongebouwen.

Om natuurlijke ventilatie en spuien mogelijk te maken bij zwaar geluidsbelaste gevels introduceert Metaglas de unieke SilentAir schermen: gevelschermen met een absorberend kader die de geluidsbelasting op ramen reduceren, zodat het raam open kan én aan de normen wordt voldaan.

Het SilentAir systeem

SilentAir schermen bestaan uit een glaspaneel met geluidsabsorberende cassettes. Het aantal cassettes kan variëren van 1 tot 3, afhankelijk van de gewenste geluidreductie die oploopt tot 10 dB. Een groot voordeel van SilentAir schermen is dat het achterliggende raam gewoon open kan. Opvallend genoeg neemt de geluidreductie zelfs toe wanneer het raam openstaat. Op die manier is natuurlijk ventileren en spuien mogelijk op locaties met een hoge geluidsbelasting.

Waarom niet alleen glas?

Metaglas is leverancier van slanke raamsystemen en glasconstructies en vaak betrokken bij transformaties. De SilentAir schermen komen voort uit onderzoek van Metaglas en adviesbureau LBP Sight naar een oplossing voor geluidswering bij transformaties. Soms worden hiervoor glaspanelen zonder extra geluidswerende materialen gebruikt, die volgens rekenmodellen zouden moeten voldoen. Uit uitvoerig praktijkonderzoek is nu gebleken dat de geluidreductie hiervan echter nihil is. SilentAir schermen met absorberende cassettes bieden wel de benodigde geluidswering. De schermen worden per project op maat gemaakt.

 
Meer informatie over SilentAir gevelschermen is te vinden op www.metaglas.nl of via telefoonnummer (0344) 75 04 00.

« Nieuws overzicht