Medite Tricoya Extreme vormt basis voor brandwerende deuren

Weekamp Deuren gebruikt Medite Tricoya Extreme bij productie brandwerende deuren.

Deurenproducent Weekamp Deuren uit Dedemsvaart gebruikt bij de productie van haar brandwerende deuren het Medite Tricoya Extreme plaatmateriaal als dekplaat. Deze deuren zijn onlangs door Efectis Nederland succesvol getest op 60 minuten brandwerendheid.

Kenmerken

De brandwerende buitendeur heeft een afmeting van 1050 x 2450 mm (bxh) en is geclassificeerd conform NEN6069/EN1634: E60; EW60 (EI1,260 tot 980 x 2350 mm). Optioneel kan de deur worden uitgevoerd met brievensleuf, spionoog, kabeldoorvoer en elektrisch slot.
De deur is leverbaar met maximaal 5 glasopeningen waarvan het gezamenlijk glasoppervlak niet meer bedraagt dan 35% van het deuroppervlak. De deur met deklaag van Medite Tricoya Extreme is geschikt voor enkel- en isolatieglas dat met standaard (niet brandwerende) kit kan worden verwerkt in de glassponning van 17 mm.

Kozijn en onderdorpel

Als kozijn kan gebruik worden gemaakt van een standaard hardhouten KvT-kozijn met een sponning van 17 x 51 mm of 25 x 51 mm. Voor de onderdorpel van het kozijn kan worden gekozen voor hout, Buva Isostone, DTS, Holonite of een vlakke onbrandbare vloer. De deuren worden toegepast in steenachtige of metal-stud wanden.

50 Jaar garantie

De toplaag van Medite Tricoya Extreme is vervaardigd van geacetyleerd MDF dat waterbestendig is en zich onderscheidt door een hoge dimensionele stabiliteit en extreme duurzaamheid. Het resultaat is een plaat die niet rot en zelfs na langdurig contact met water nauwelijks werkt. De plaat behoort dan ook tot duurzaamheidsklasse 1 van de EN350-2. Dit staat gelijk aan de duurzaamheid van teak en is hoger dan die van eiken. Het plaatmateriaal wordt dan ook geleverd met 50 jaar garantie.

Veelzijdige toepassing

Medite Tricoya Extreme plaatmateriaal laat zich op dezelfde manier zagen, coaten, schilderen, schuren, spijkeren en bevestigen als elke andere houtvezelplaat. Door de uitstekende dimensionele stabiliteit en duurzaamheid zijn de toepassingsmogelijkheden van Medite Tricoya Extreme veelzijdig.
Zo kan het materiaal naast kozijn- en deurdelen ook vrij buiten worden toegepast als gevelbekleding, voor boeiboorden of als geluidscherm of reclamebord of voor tuinmeubilair en speeltoestellen. Binnenshuis kan worden gedacht aan natte ruimten, zwembaden, e.d.
Dit betekent dat Medite Tricoya Extreme met behoud van het verwerkingsgemak van standaard MDF, gebruikt kan worden in situaties en toepassingen waar normale MDF of andere houten panelen niet kunnen worden gebruikt.

Afmetingen

Medite Tricoya Extreme plaatmateriaal is standaard leverbaar in de diktes 6, 9, 12, 15 en 18 mm met een afmeting van 2440 x 1220 cm; de 15 en 18 mm dikke platen ook in de afmeting 1220 x 3050 cm. Afwijkende afmetingen zijn daarnaast op aanvraag beschikbaar. Het plaatmateriaal is o.a. FSC-gecertificeerd en voldoet aan de steeds belangrijker wordende milieunormen.

 
www.meditetricoya.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie