Balkonbeglazing Solarlux geeft gebouw duidelijke meerwaarde

Solarlux levert diverse isolerende en geluidwerende balkonbeglazingssystemen, waaronder het modulaire systeem.

Ramen, balkons en galerijen hebben voor de hoogbouw een enorme potentie voor zowel ontwerp als functionaliteit.

Solarlux heeft intelligente systeemoplossingen die voor de bouw in stedelijke gebieden o.a. bij energetische aspecten een duidelijke meerwaarde bieden voor zowel de gebruiker als de investeerder.
Solarlux biedt geveloplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatie met diverse balkonbeglazingssystemen, waaronder het modulaire systeem.

Meerwaarde gebouw én bewoner

Het modulaire balkonbeglazingssysteem is een innovatieve oplossing waarbij de borstwering en de beglazing optimaal met elkaar zijn verbonden. De geprefabriceerde onderdelen worden voorgemonteerd en compleet gereed voor inbouw als balkonmodule aangeleverd. De montagekosten zijn hierdoor aanzienlijk lager en nog een bijkomend voordeel van dit systeem is dat het in opeenvolgende bouwfases gerealiseerd kan worden.
De bewoner geniet optimaal van het balkon omdat bij alle varianten het systeem 100% geopend kan worden: de vleugels kunnen als een smal pakket geparkeerd worden aan de zijkant.

Nieuwbouw en renovatie

Balkonbeglazing is toepasbaar in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten en vormt een waardevolle investering, aangezien balkonbeglazing de betonnen delen langdurig beschermt tegen weersinvloeden. Een geïsoleerd profiel heeft een geluidwerendheid tot 45 dB, waardoor geluidsoverlast bij het stedelijk wonen tot het verleden behoort.
Ook voor een galerij is de beglazing van Solarlux zeer geschikt. De galerijbeglazing wordt uitgevoerd in een meersporig profiel en kan worden uitgerust met een rook- en warmteafvoersysteem en voldoet hiermee aan de criteria van brandveiligheid. Bij brand worden de glazen schuifelementen door een mechanisch aandrijfsysteem automatisch geopend en ontstaat er een rookvrije vluchtweg.

Technische informatie

Het modulaire balkonsysteem bestaat uit een omlopend dragend kozijnprofiel en een horizontaal dorpelsysteem. De horizontale doorvalbeveiliging/borstwering kan worden voorzien van een systeem, afgestemd op de statische berekeningen. Het balkonbeglazingssysteem kan worden geleverd in volglas, ongeïsoleerd of geïsoleerde uitvoering.
De constructie bestaat uit stalen kolommen, borstweringselementen en beglazing die in de fabriek geprefabriceerd worden en in korte tijd op de bouwplaats gemonteerd. De module is zelfdragend en hoeft daarom bij renovatie op slechts enkele punten met het bestaande gebouw verbonden te worden, waardoor er geen koudebruggen ontstaan. De balkonsystemen SL 25 en SL25XXL kunnen in vele varianten worden toegepast en zijn te combineren met vaste elementen of andere balkonconstructies.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie