Noodverlichting: veilig en verplicht

Noodverlichting dient primair om de veiligheid van personen in een openbaar gebouw of op de werkplek te garanderen.

De noodverlichting, specifieker de nood-evacuatieverlichting, stelt aanwezigen in staat het gebouw, of de werkplek, op een veilige wijze te verlaten. Tevens heeft de installatie een belangrijke functie bij het voorkomen van paniek.

 
Noodverlichting wordt geïnstalleerd voor gebruik wanneer de voeding van de normale verlichting in gebreke blijft. Brand is vaak de eerste associatie met noodverlichting. Maar vaker dan dat is een onschuldige stroomuitval de boosdoener. Hoewel u minder snel dan bij brand het pand moet verlaten, is het wel zo veilig als u de uitgang ook daadwerkelijk kunt vinden.

Etages en liften

Houd ook rekening met verschillende etages en met liften die niet meer werken. Oefenen om in het donker het pand te verlaten is daarom ook geen overbodige luxe.

Een dikke onvoldoende

Het probleem zit vaak bij onvoldoende noodverlichtingsarmaturen in het pand. Saval maakt bij vele bedrijven een projectering, waaruit duidelijk wordt of er voldoende armaturen aanwezig zijn. Na het eventuele (bij)plaatsen van noodverlichting is ook jaarlijks onderhoud een onmisbaar onderdeel van veilig vluchten (een kapotte lamp of accu is funest). Een taak die eenvoudig meegenomen kan worden de jaarlijkse controle aan uw blusmiddelen door Saval.

De kwaliteit die u gewend bent

Saval levert een eigen productlijn: ESKALUX en ESKALED, met de kwaliteit die u van Saval gewend bent.

Besparen en milieuvriendelijk

Gemiddeld gebruikt één noodverlichtingsarmatuur met TL lamp 131 kilowatt per jaar. Dit kan met meer dan 50% gereduceerd worden, als u bij vervanging over gaat naar LED verlichting. LED verlichting is niet alleen gunstig voor uw portemonnee maar draagt ook bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie