Stootvaste akoestische oplossing voor sporthallen

Stevige en makkelijk te monteren akoestische plaat biedt kleurrijke oplossing voor wand en plafond.

De geperforeerde Solid Color plaat van Bellboard combineert geluidsabsorptie met sprekende kleuren, natuurlijke uitstraling, stootvastheid en groot montagegemak.

Solid Color houtvezelcementplaten worden geproduceerd uit hout, cement en water en zijn door-en-door gekleurd met pigmenten. Solid Color kan in droge binnentoepassingen onbehandeld of behandeld met een matte transparante afwerking worden toegepast. Door de perforaties in de plaat wordt een akoestische werking bereikt. De grote buigsterkte en hoge elasticiteitsmodulus betekenen, dat het materiaal goed stootvast is. Ideaal dus voor de zwaar belaste wanden en plafonds van sporthallen.

Natuurlijke uitstraling

De Solid Color houtvezelcementplaten bestaan deels uit houtsnippers die tijdens het productieproces zichtbaar worden gemaakt door het terugschuren van de plaat. Hierdoor heeft de plaat een levendig en natuurlijk uiterlijk, waarin het hout oplicht tussen de met metaaloxides gekleurde cement.

Geperforeerd en solide

Naast de geperforeerde, akoestische uitvoering van Solid Color, is de houtvezelcementplaat ook in volleplaatuitvoering leverbaar en als vloerplaat met mes-en-groef. Met deze solide platen is een luchtgeluidisolatie van 30 dB tot 34 dB te halen, afhankelijk van de dikte.

Referenties

Verschillende sporthallen, bedrijfsgebouwen en scholen zijn inmiddels uitgevoerd met de geperforeerde uitvoering van de Solid Color plaat. Referenties op aanvraag bij Bellboard.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie