Fraaie massief houten wand van Derako kleedt bedrijfsrestaurant aan

Warme uitstraling dankzij toepassing Derako massief houten open lineair systeem.

Recent is het nieuwe bedrijfsrestaurant op de Prinses Margrietkazerne opgeleverd. Voor de aankleding van de wanden en plafonds is er gekozen voor het Derako massief houten open lineair systeem uitgevoerd in Amerikaans Essenhout.

Het bedrijfsrestaurant op de Prinses Margrietkazerne in Wezep bestaat o.a. uit een dagkantine, avondkantine en diverse multifunctionele ruimten. Door het gebruik van hout als bekledingsmateriaal hebben de ruimten een zeer warme en toegankelijke uitstraling gekregen.

 
Wand met uitsparing en kastdeuren

Midden in de dagkantine is een wand geplaatst welke een praktische uitsparing heeft gekregen en onderaan is voorzien van meerdere kastdeuren. De positionering van deze elementen heeft mede dankzij het toegepaste SLR profiel eenvoudig en nauwkeurig plaats kunnen vinden. Dit profiel zorgt niet alleen voor een eenduidige positionering van de lamellen maar zorgt ook voor een zeer snelle montage. Alle systemen zijn Prefab aangeleverd en vakkundig door ‘Punt Systeembouw’ gemonteerd.

 
Voordelen Derako massief houten wanden

Massief houten wanden geven een ruimte niet alleen een warme uitstraling maar zorgen ook voor een verbetering van het binnenklimaat. De ruimte verkrijgt betere akoestische eigenschappen en, mede dankzij het gebruik van vezelvlies, worden harde geluiden in de ruimte beter gedempt. Ook zorgt hout, dankzij een lage geleidbaarheid van warmte, ervoor dat een ruimte meer geleidelijk zal opwarmen of afkoelen. Hiermee blijft het temperatuurverschil tussen de houten wanden en de omgeving beperkt.

 
Gebogen houten wanden

Het lineaire maar ook het grill systeem van Derako kunnen in gebogen of gewelde uitvoering worden toegepast. Hiermee is het mogelijk om wanden vloeiend te laten overlopen in plafonds of een toepassing waarbij de wanden gebogen zijn. Bij dergelijke ontwerpen is de creativiteit van de architect leidend waarbij Derako volledige technische ondersteuning biedt.

 
Duurzaam hout

De systemen van Derako kunnen worden uitgevoerd in duurzame gecertificeerde houtsoorten en materialen. Zo zijn de meeste door Derako toegepaste houtsoorten verkrijgbaar met FSC of PEFC certificaat. Op de Derako website vindt u een overzicht van alle beschikbare houtsoorten.

 
Meer informatie

Op de Derako productenpagina treft u meer informatie aan over de massief houten wandbekleding. De medewerkers van Derako denken graag met u mee over bijzondere toepassingen en de technische uitwerking van uw project.

« Nieuws overzicht