Heradesign Fine plafondeilanden zorgen voor optimale akoestiek

Opvallend akoestisch plafondeiland creëert prettige werkomgeving zonder onprettige nagalm.

De uitstraling van het nieuwe kantoor van Jolo Fashion in Breda is stoer, robuust en milieuvriendelijk. In het pand zijn veel harde materialen verwerkt als glas en beton en die zorgen voor aanzienlijke nagalm en geluidsoverlast.

Heradesign® Fine Plafondeilanden van Knauf AMF Plafondsystemen B.V. bieden het noodzakelijke tegenwicht en zorgen voor de optimale akoestiek.

Storende nagalm

Het kantoor mocht er absoluut niet uitzien als een kantoor, maar moest geheel in overeenstemming met de kledinglijn een stoere, robuuste en industriële uitstraling krijgen, waarbij de techniek zichtbaar bleef. Oorspronkelijk zou er één grote ruimte per verdieping zijn maar vanwege de akoestiek was het toch handiger om de showrooms af te scheiden van de werkeilanden.

 
Vanwege alle harde materialen moesten de plafonds zorgen voor de gewenste geluidsabsorptie. Het gebouw bleek één grote klankkast en er was sprake van een storende nagalmtijd van 2,2 sec. Heradesign® Fine 25 mm. bleek de juiste oplossing om de gewenste geluidsabsorptie te krijgen.

Kenmerken

Heradesign® Fine is gemaakt van houtwol, magnesietpoeder en water en heeft van nature een robuuste uitstraling. Dit herkenbare, milieuvriendelijke materiaal past perfect bij het stoere en eigenzinnige imago van kinderkleding. De magnesietgebonden akoestische houtwol panelen bieden daarbij ook nog eens een hoge αw-waarde. Met het modulaire systeem is binnen de rastermaat van 600 x 600 mm een plafondeiland in elke afmeting mogelijk.

Uniek plafondeiland met opstaande rand

Wat de Heradesign® Plafondeilanden uniek maakt, is de opstaande rand van 12,5 cm die de draagconstructie verhult. Dit is een bijzonder fraaie oplossing die robuust en massief oogt. Het plafondeiland wordt hierdoor een opvallend design object.

 
Inmiddels is het pand al een tijdje in gebruik en de Heradesign® Fine Plafondeilanden voldoen uitstekend aan de verwachtingen. De nagalmtijd is teruggebracht tot 0,7 sec. Hierdoor kunnen ontwerpers in een aangename werkomgeving nieuwe collecties kinderkleding ontwerpen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie