AGC Glass Thickness App meet dikte geplaatst glas

AGC Glass ontwikkelde app om glasdikte van geplaatst glas te kunnen meten.

Geen gepruts meer met kartonnetjes, plastic kaartjes of dure meetapparatuur, AGC Glass Europe komt met een moderne manier voor het meten van glas dat al geplaatst is: de AGC Glass Thickness App.

 
Wanneer glas eenmaal geplaatst is en de randen verborgen zitten in de sponning, is de glasdikte alleen nog te meten met de bekende meetkaartjes (plastic of karton) of met professionele meetapparatuur.

Met de AGC Glass Thickness App kan eenvoudig de glasdikte worden ‘gescand’ door de rand van een smartphone tegen de ruit te houden in een hoek van 45°.
De cirkels op het beeldscherm geven een glasdikte weer van 3 tot 15 mm. De cirkel die de weerkaatsende cirkel nét raakt, vertegenwoordigt de glasdikte van de ruit. 

De App is beschikbaar voor Android en iOS besturingen en te vinden in de App Store en in Google Play. De app is beschikbaar in 4 talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels.
De App meet enkelglas en gelaagd glas en AGC werkt inmiddels aan een tweede versie waarbij de totale samenstelling gemeten kan worden.

Europese leider in vlakglas

AGC Glass Europe produceert en verwerkt vlakglas voor de bouwsector (buiten- en binnenbeglazing), de auto-industrie, de solar-industrie en gespecialiseerde industriële sectoren. Het is de Europese tak van AGC Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld.

AGC in Nederland

AGC Flat Glass Nederland B.V., gevestigd in Tiel, is het hoofdkantoor van de AGC -activiteiten in Nederland. Deze bestaan uit drie productievestigingen: AGC Heerlen, AGC Westland en AGC Oosterwolde en een netwerk van 17 distributievestigingen die actief zijn in glas, verf en non-paint producten.

 
Voor verdere informatie, bezoek www.agcnederland.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie