ROCKFON introduceert witste plafondpaneel van Europa

ROCKFON Blanka heeft een lichtreflectie van 87 procent en lichtdiffusie van 99 procent.

ROCKFON Blanka is het witste minerale plafondpaneel in Europa en heeft een L-waarde van 94,5 op een schaal van 0 (zwart) tot 100 (wit). Hiermee is ROCKFON Blanka aanzienlijk witter dan huidige plafondpanelen op de markt.

 
Steeds meer architecten zijn op zoek naar een systeemplafond dat naast akoestisch en brandwerend ook zuiver wit moet zijn waardoor het niet afleidt van de functie van het gebouw. De ROCKFON Blanka beantwoordt aan deze groeiende vraag. De witte kleur heeft nog 2 voordelen:

  • het paneel heeft een lichtreflectie van 87 procent (aldus onafhankelijk onderzoek van TÜV Rheinland);
  • met ROCKFON Blanka een extreem hoge lichtdiffusie van 99 procent gerealiseerd.
Extreem glad

De ROCKFON Blanka is extreem glad. Dit komt door een combinatie van 3 factoren:

  • ten eerste bevat het product als drager een mineraal vlies dat van zichzelf extreem glad is;
  • daarnaast is dezelfde coating toegepast die ook voor de buitenkant van spaceshuttles wordt gebruikt. Deze coating heeft bovendien een uniek ingrediënt: keramische deeltjes die zorgen voor een zekere sprankeling in de kleurbeleving en dragen bij aan de robuustheid van het materiaal;
  • speciaal voor deze innovatie ontwikkelde ROCKFON een specifiek aanbrengproces dat de 2 elementen (vlies en coating) combineert.
Legrichting

Bij toepassing van de coating is niet zichtbaar in welke richting deze is aangebracht. Een verplichte legrichting is dan ook niet nodig en zo kunnen plaatsers tot wel 10 procent tijd besparen. Ook kan het snij-afval tot 75% worden teruggebracht. Daarnaast hechten stof en vuil minder goed aan het oppervlak dankzij de antistatische eigenschappen ervan. Mocht er vuilaanhechting zijn, dan is deze door het gladde oppervlak ook nog eens eenvoudiger te verwijderen.
Tot slot heeft ROCKFON Blanka een hoge geluidsabsorptie (αW = 1,00) en uitstekende brandwerende eigenschappen (klasse A1).

Energiebesparing

Vaak leidt een dergelijk hoge reflectie tot een spiegeling van de lichtbron op het plafond. ROCKFON Blanka absorbeert slechts 13 procent van het licht en verspreidt de rest optimaal in de ruimte zonder zichtbare spiegeling. Hierdoor neemt de behoefte aan kunstmatige verlichting af.
Concreet: een energiebesparing van tot 25 procent in vergelijking met een structureel betonnen plafond. Daarnaast wordt de aanwezigheid van natuurlijk zonlicht als prettiger ervaren door eindgebruikers.

 
Meer informatie vindt u op www.rockfon.com.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie