ACO zet vol in op hygiënische afvoerputten en -goten

Samen met EHEDG werkt ACO aan hygiënische vloerputten en –goten.

Eén van de grootste hygiëneproblemen in afvoersystemen zijn alle hoekjes, gaatjes en lassen. Voorheen kende de markt eigenlijk alleen maar maasroosters: vierkante openingen met ontelbaar veel hoekjes waar vuil in kan blijven zitten.

En allemaal aan elkaar gelast, dus nog meer oneffenheden. Bovendien vaak ook nog groot en log waardoor de roosters maar moeizaam uit de put te tillen zijn en je dan ook bijna altijd je handen openhaalt.
Hoeveel aandacht je er ook aan besteedt, het valt allemaal nauwelijks echt schoon te houden. ACO heeft daarom vol ingezet op hygiënische afvoerputten en -goten, samen met EHEDG, het instituut voor hygiënisch ingenieurswerk.

Ronder is schoner

Een goed ontwerp betekent hygiënischer werken. Allereerst de roosters.
ACO heeft een gegoten rooster ontworpen dat niet uit mazen bestaat maar uit tralies. Dat betekent dus geen lassen en veel minder hoekjes en gaatjes. De tralies zijn bovendien afgerond, dus minder kans op schrammetjes in de handen bij het eruit tillen.
Tenslotte maakt ACO nu veel vaker kleinere en lichtere roosters zodat ze ook in een professionele vaatwasser kunnen. Dan weet je zeker dat ze echt schoon worden.

Revolutionaire putten

De nieuwe afvoerputten en goten van ACO zijn revolutionair te noemen. Het aantal lassen is teruggebracht naar 2 stuks. Er zitten alleen nog maar ronde hoeken in en de put is zo ontworpen dat er geen water in blijft staan.
De uiteinden van de goten zijn door middel van vacuümtrekken geproduceerd. Daardoor komt de las niet meer in een hoek te zitten, maar daar voorbij. Op die manier is de las veel gladder te maken en dus makkelijker schoon te houden!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie