Dakpan met intense zwarte kleur zorgt voor stabiel kleurbeeld dak

Monier VH-Variabel gitzwart glanzend verglaasd nu op donkere scherf.

Monier produceert de keramische dakpan VH-Variabel gitzwart glanzend verglaasd voortaan op donkere scherf in plaats van op een rode. Het resultaat: een dakpan met een intense zwarte kleur die zorgt voor een stabiel kleurbeeld op het dak.

Snijlijn nauwelijks zichtbaar

Voor de productie van de VH-Variabel gitzwart glanzend verglaasd op donkere scherf maakt Monier gebruik van een met mangaan ingekleurde klei, waardoor de body van de dakpan donkergekleurd is.
Het eindresultaat is een mooie donkere dakpan met een intense zwarte kleur met grote voordelen, zeker als de dakpannen bijgesneden worden in het kilbereik of langs een dakvenster. Er ontstaat een fraaie donkere snijlijn die verwerkt nauwelijks zichtbaar is. De donkere scherf verkleint daarnaast de kans op eventuele rode doorschijn. Ook lichte beschadigingen aan de dakpan door transport vallen nauwelijks meer op.
Monier past de donkere scherf toe voor de dakpannen, gevelpannen links en rechts en de dubbele welpan. De overige hulpstukken worden op rode scherf geleverd.

Download de pdf.

Verbeterde Holle

Dankzij de bescheiden en stijlvolle uitstraling is de VH-Variabel, of Verbeterde Holle, al jarenlang een populaire dakpan. De pan heeft een karakteristieke ‘V’-vormige extra watergeleiding, een lichte golving en een variabele latafstand. Deze eigenschappen maken de VH-Variabel zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten.
Op alle dakpannen van Monier geldt een garantie van 30 jaar. Dit houdt in dat de pannen vorstbestendig, waterdicht en bestand tegen breuk zijn volgens de daarvoor geldende Europese normen.

Productcatalogus Monier

De VH-Variabel staat samen met het complete assortiment van Monier in de nieuwe productcatalogus. Alle onderdelen voor een compleet hellend dak, zoals dakpannen, daksysteemcomponenten en daksystemen, staan er in.
De dakpannen zijn ingedeeld naar formaat, van klein naar groot en op kleur, van donker naar licht. Per dakpan vermeldt een praktische lijst wat gebruikers erbij nodig hebben. Informatie over zonne-energie en isolatie is samengevoegd onder de noemer daksystemen. In de 250 pagina’s tellende catalogus is veel ruimte voor product- en projectfoto’s, technische specificaties, uitleg en toelichting Er zijn bovendien 4 tabellen toegevoegd waarmee gebruikers nog sneller de juiste dakpan kunnen selecteren.

 
Vraag de catalogus gratis aan via marketingnl@monier.com.

 
Kijk voor meer informatie op www.monier.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie