Innovatieve heldere raamfolie weert warmte en zorgt voor energiereductie

Een aangenaam klimaat en lagere energiekosten met folies uit de 3M Prestige-serie.

De meeste warmtewerende raamfolies zijn donker van kleur en vaak sterk reflecterend. Bovendien is er metaal in verwerkt, waardoor de folie gevoelig is voor corrosie en de ontvangst van mobiele telefoons kan verstoren.

Folies uit de 3M Prestige-serie zijn echter uitermate doorzichtig, bevatten geen metaal en voldoen aan de hoogste industriële normen.

Geen veranderingen in gebouwontwerp

Omdat er bij de vervaardiging geen metaal gebruikt wordt, is de Prestige-folie nauwelijks zichtbaar zodra deze op het raam is aangebracht is. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant blijft het gebouw er hetzelfde uitzien. Eén van de belangrijkste nadelen van traditionele folie is de weerspiegeling waardoor het moeilijk is om buiten iets te zien zodra het donker wordt en binnen de lichten aan zijn.

Daglicht: een helder idee

Het kunstlicht in gebouwen aanvullen met of vervangen door daglicht levert geweldige voordelen op. Het meest voor de hand liggend is natuurlijk het voordeel van lagere kosten voor verlichting, maar ook zijn mensen die in daglicht werken vaak productiever en vinden ze de sfeer prettiger.

Superieure warmtewering

Net als bij alle glas wordt de technische prestatie gemeten bij 90 graden. Wanneer de meting echter bij 60 graden wordt uitgevoerd, is de toename in prestatie aanzienlijk groter dan bij welke andere raamfolie dan ook. Dat betekent dat de folie van 3M, wanneer de zon ’s zomers op zijn heetst is, maximale bescherming biedt tegen warmte en ’s winters als het koud is, nauwelijks te zien is.

Energiebesparing

Met de Prestige-folie van 3M bespaart u op 2 manieren geld: dankzij de superieure warmtewering dalen de kosten van airconditioning plus de extra stroomkosten die het plaatsen van een donkere, somber ogende folie met zich meebrengt.
De beste manier om te profiteren van de zon is om te voorkomen dat een gebouw opwarmt. Het kost namelijk 3 tot 4 keer meer om een gebouw 1°C koeler te maken, dan om het 1°C te verwarmen.

Goed klimaat: goede productiviteit

In de ideale werkomgeving is het niet te warm of te koud en is er prima licht om bij te werken. Bij elke stijging in temperatuur boven de 24°C vermindert het prestatieniveau meetbaar met wel 5% per graad! Met de Prestige-folie van 3M heeft u de voordelen van een optimale kamertemperatuur in combinatie met onbeperkt zichtbaar licht.

Grotere veiligheidsmarge met 3M™ Ultra Prestige PR S70 Raamfolie

Vanwege de unieke combinatie van Prestige 70 en Ultra S400, profiteert u met Ultra Prestige van de voordelen van beide producten: warmtebeheersing en veiligheid.
Doordat gebruik gemaakt is van laagje na laagje uiterst dunne polyesterfolie, presteert deze folie van 6 mil beter dan alle andere folies van dezelfde dikte. Waar andere folies scheuren, zal de 3M-folie alleen uitrekken en afhankelijk van hoe de folie toegepast wordt, kan dit helpen om een raam in zijn lijst te houden, zelfs wanneer het glas breekt.
Mocht het glas toch breken, dan houdt de folie de scherven op zijn plaats en vermindert zo de kans op verwondingen.

U vindt voor elke toepassing het juiste product op 3M.nl/raamfolie.

« Nieuws overzicht