Met producten van Steni is het duurzaam en kleurrijk gevelbekleden

Steni Colour en Steni Nature hebben verwachte functionele levensduur van meer dan 60 jaar.

EPD (Environmental Product Declaration) Type III is een door een onafhankelijke instantie uitgegeven milieuverklaring. Een milieuverklaring die door een onafhankelijke instantie is uitgegeven, garandeert dat de opgegeven milieu-informatie is gecontroleerd

En voldoet aan de volgende 4 eisen: de informatie is objectief, vergelijkbaar, geloofwaardig en optelbaar.

 
Een EPD voor bouwmaterialen is gekoppeld aan de nieuwe standaard ISO 21930 ‘Environmental declaration of building products’. De eisen voor een EPD staan gespecificeerd in ISO 14025 en ISO 21930, en zijn gebaseerd op een beoordeling van de levensduur volgens de ISO 14040-serie.

Beoordeling levensduur en invloed op het milieu

Een beoordeling van de levensduur is van belang om de invloed van producten op het milieu in kaart te brengen tijdens de verwachte gebruiksduur van die producten. Het rapport is uitgevoerd in overeenstemming met ISO/FDIS 21930 en ISO/DIS 14025 Type III Milieurapport.
Volgens de milieuverklaring (EPD) hebben Steni Colour en Steni Nature een verwachte functionele levensduur van meer dan 60 jaar.

Afvalverwerking

Bij Steni AS wordt al het afval gescheiden volgens de richtlijnen van project Groene Verantwoordelijkheid van Veolia Milieu. Groene Verantwoordelijkheid is een compleet systeem voor een gedocumenteerde en gesystematiseerde afvalverwerking.
Mocht u geïnteresseerd zijn in bovenstaande documenten dan verwijzen wij u naar onze website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie