ACO ShowerDrain X zorgt voor EPG-vermindering tot 0,07.

Als u een badkamer gaat (ver)bouwen en met een douchepijp WTW niet uit de voeten kunt, dan heeft ACO goed nieuws! De ACO ShowerDrain X combineert het nuttige met het aangename.

U plaatst een fraaie douchegoot en realiseert tegelijkertijd energiebesparing en comfortverhoging. De ShowerDrain X zorgt met een spectaculair rendement voor een EPG reductie tot 0,07.

Werking

Het principe van de ACO ShowerDrain X is eenvoudig. Het gebruikte water dat normaliter door de doucheafvoer wegstroomt heeft een temperatuur van ca. 36°C. Het schone drinkwater dat naar de (thermostatische) mengkraan stroomt heeft een gemiddelde temperatuur van 10°C. Er is een flink temperatuurverschil, dus kan er warmte uitgewisseld worden.

 
Het toestromende water wordt door middel van warmte-uitwisseling door het afvalwater verwarmd tot ca. 27°C. In dit proces blijven douchewater en drinkwater dubbelwandig gescheiden! Door deze voorverwarming van het drinkwater is veel minder warm water nodig om de gewenste douchewatertemperatuur van ca. 38°C te behalen.

 
Warmtewisselaar

De warmte-uitwisseling vindt plaats door middel van een warmtewisselaar die in de ACO ShowerDrain X is ingebouwd. In de warmtewisselaar wordt een dubbele scheiding tussen douchewater en drinkwater toegepast. Hiermee voldoet de ACO ShowerDrain X aan de Nederlandse en Europese regelgeving (NEN-EN 1717).

 
De ACO ShowerDrain X voldoet tevens aan de richtlijn Legionellapreventie. Dit is het gevolg van de geringe inhoud van de warmtewisselaar (< 1 liter), in combinatie met de hoge stroomsnelheid.

Getest en bewezen

De ACO ShowerDrain X is door KIWA getest en normatief opgenomen in de EPG berekening (NEN 7120). Dit betekent dat u met toepassing van de ACO ShowerDrain X een aanzienlijke verbetering van het energielabel van een woning kunt realiseren. Met andere woorden een zuiniger en dus aantrekkelijker huis!