Zwemmen onder inspirerend massief houten plafond

Zwembad krijgt inspirerend houten plafond met wisselende paneelbreedtes en witte accenten.

Het nieuwe gebouw van het zwembad de Heuvelrand in Voorthuizen voorzien van Derako massief houten plafondsysteem.

In dit project is het lineaire multi-paneelsysteem toegepast waarbij houten lamellen in 5 verschillende breedtes en met verschillende lakafwerkingen zijn gecombineerd tot een zeer dynamisch geheel.

 
Uniek plafondontwerp met Derako support

Voor het project heeft Slangen + Koenis Architecten een uniek plafondontwerp gerealiseerd. Het bijzondere van het ontwerp is dat in de hoeken van het massief houten plafond twee curves vloeiend op elkaar aansluiten. Daarnaast zijn bij de raampartijen de systemen gebogen naar de vorm van de kozijnen.

 
Integratie van lichtplan - voor stijlvol en evenwichtige verlichting

Het lichtplan is direct in het plafondontwerp geïntegreerd waarbij de combinatie van smalle en brede armaturen niet alleen voor een stijlvol ogend plafond zorgt, maar ook voor een evenwichtige verlichting van de onderliggende ruimtes.

 
Bijzondere touch - lakafwerking in meerdere kleuren

In het multi-paneel massief houten plafond zijn bij dit project naast de transparant gelakte lamellen, met enige regelmaat, witgelakte lamellen in de structuur opgenomen. Dit geeft het plafond een bijzondere touch.

Sinds kort is het ook mogelijk om, naast een afwerking in standaard kleuren, de lamellen af te laten werken met een levendige SOHO of sprankelende Metallic Wood lak. Deze lakken uit de Colour Wash serie worden door Derako standaard toegepast op lamellen of panelen van massief Amerikaans Essenhout.
Deze houtsoort heeft van nature een levendige houtstructuur, welke met een Colour Wash lakafwerking goed zichtbaar blijft. Het hout kan, indien gewenst, brandvertragend worden behandeld volgens brandclassificatie EU B, S2, d0(EN 13-501-1).
De Derako adviseurs informeren u graag verder over de mogelijkheden.

 
Op de Derako website leest u meer over Colour Wash lakken voor massief houten plafonds en kunt u tevens een data sheet downloaden.

 
Lees de uitgebreide productinformatie.

« Nieuws overzicht