Active Noise Reduction (ANR) zorgt voor ‘stille’ werking transformatorstation

Westland Infra en Merford ontwikkelen uniek antigeluid.

Westland Infra heeft in samenwerking met Merford één van haar transformatorstations voorzien van Active Noise Reduction (ANR). Dit systeem maakt gebruik van een technologie die ook wel antigeluid wordt genoemd.

 
Bij het bestaande transformatorstation in Poeldijk worden nieuwe woningen gebouwd. Dit heeft gevolgen voor de geluidstechnische eisen die aan het station worden gesteld. De toepassing van het antigeluid is uniek: niet eerder is bij een dergelijke situatie zo’n innovatieve oplossing gevonden om toekomstig geluidsoverlast te voorkomen.

Uitgelezen kans

Het transformatorstation in Poeldijk beschikt over roosters voor natuurlijke ventilatie. Aangezien er geen ruimte was om deze roosters aan de binnenzijde van geluidsdempers te voorzien en er ook buiten het station geen mogelijkheden waren, zocht Westland Infra samen met Merford naar een oplossing. Het bleek een uitgelezen kans om een systeem met Active Noise Reduction in te zetten dat ervoor zorgt dat de geluidsuitstoot wordt gereduceerd.

Geluidsreductie met ANR

Het ANR-systeem bestaat uit in kaders geplaatste dubbele speakers afgestemd op de te reduceren frequentie, in dit geval de 100 en 200 Hz. Een microfoon meet continu het invallende geluidsniveau, waarna het ANR-systeem dit verwerkt en een tegengeluidsignaal uitzendt. Het resultaat is dat het geluidsniveau in het transformatorstation met 6 dB in de 100 Hz en 13 dB in de 200 Hz is verminderd. Met deze reducties is de tonaliteit verdwenen en is ook de overall dB(A)-waarde met 4,3 dB(A) verminderd.

Over Merford

Merford in Gorinchem heeft een grote diversiteit in producten en diensten op het gebied van een gezonde, veilige en comfortabele woon-, werk- en leefomgeving. Denk hierbij aan ergonomische cabines voor kranen, vaar- en voertuigen, maar ook aan industriële geluidsbeheersing en specifieke deuren voor de bouw en industrie.

 
Meer over Merford vindt u op www.merford.com.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie