Met lijmen en voegmiddelen van Forbo Eurocol is het fijn tegelen

Elke ruimte Laurens Revalidatiehotel in Rotterdam zijn eigen tegel.

Laurens is de grootste aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken. In het afgelopen jaar verrees aan de Motorstraat in Rotterdam-Zuid een splinternieuw revalidatiehotel. Tegelzetterbedrijf J. van Vliet had er een flinke klus aan.

Elke ruimte een eigen tegel

Het pand telt 7 verdiepingen van in totaal 14.000 m2. Het tegelzetterbedrijf is er een halfjaar mee bezig geweest, maar nu komt het eind in zicht. Het gebouw moet straks tijdelijke huisvesting bieden aan mensen die herstellen na bijvoorbeeld een operatie.

De tegelzetters van J. van Vliet tegelden zowel de wanden als de vloeren. Elke ruimte kreeg zijn eigen tegel: 20x50-wandtegels in de badkamers en openbare toiletten, met de spiegels geïntegreerd, 5-kleurenmix 10x10 op de vloer van de openbare toiletten, mozaïek van 5x5 in antraciet en wit in de pantry’s, diverse kleuren grijs in het grand café en wandtegels van 15x30 in de bedrijfskeuken met dambord antraciet/wit 10x10 antislip op de vloer in combinatie met holplint.

Voor dit project werden de volgende Eurocol-producten gebruikt:

Fijne spullen

Voor al het tegelwerk werden lijmen en voegmiddelen van Forbo Eurocol gebruikt. Dat doet het bedrijf al ongeveer veertig jaar. In dit project is alles voorgestreken met de 099, op de anhydrietvloeren is met de 725 gelijmd, voor de wanden werd de 686 Supercol en de voegmiddelen van de 706 in verschillende kleuren gebruikt. Het zijn zo’n beetje de standaardproducten van Forbo Eurocol. Alleen voor de keuken is de 716 HP gebruikt. Een speciale voeg die met een hogedrukspuit schoon te maken is.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie