Kingspan vermindert CO2 uitstoot eigen transport

Kingspan beloond voor focus op CO2-besparing in transport.

Duurzaamheid, in de breedste zin van het woord, is al vele jaren een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van Kingspan. Kingspan producten zijn ontworpen met duurzaamheid als basiscriterium, maar ook naar de eigen organisatie wordt kritisch gekeken

Het project om de CO2-uitstoot van de Kingspan Insulation vrachtwagens te verminderen werpt inmiddels zijn vruchten af en is beloond met de Lean and Green Logistics Award.

Investeren in duurzaamheid

‘Practice what you preach’: vanuit die optiek wordt er bij het bedrijf niet alleen over duurzaamheid gesproken maar ook in geïnvesteerd. Zo wil Kingspan in 2020 alleen nog gebruikmaken van hernieuwbare energie. Naast het minimaliseren van afvalstromen en het inzetten op productinnovaties op het gebied van duurzaamheid, is er ook veel aandacht voor de impact van logistiek.

Verduurzaming logistieke afdeling

De logistieke afdeling van Kingspan probeert de CO2-uitstoot van de eigen vrachtwagens omlaag te brengen door o.a. in nieuw materiaal te investeren. Het plan om de logistieke organisatie te verduurzamen is ingediend bij Connekt, een onafhankelijk netwerk waarbinnen bedrijven, overheden en kennisinstellingen hun krachten bundelen om samen te werken aan duurzame mobiliteit in Nederland.
 

De Lean and Green Logistics Award is toegekend aan Kingspan Insulation omdat uit het plan van aanpak blijkt dat er binnen 5 jaar een CO2-reductie van meer dan 20% wordt gerealiseerd. Hiermee houden echter de inspanningen om het logistieke apparaat te verduurzamen niet op, de focus blijft en verdere verbeteringen zullen zeker nog volgen.

Over Kingspan Insulation

Kingspan Insulation produceert en verkoopt Resol en PIR hardschuim isolatieplaten voor de woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen. Deze vinden afname in heel Europa onder de merknamen Kooltherm®, Therma™, iSoEasy™ en Selthaan®.
Ook levert Kingspan OPTIM-R™ vacuümisolatie, met een buitengewoon hoge isolerende werking bij extreem dunne isolatiedikte, met een λ-waarde van 0,007 W/m•K. Door te kiezen voor isolatiemateriaal van Kingspan Insulation is de hele bouwkolom verzekerd van duurzame hoogwaardige isolatie.
Kingspan Insulation is onderdeel van de Kingspan Group plc, die haar basis heeft in Ierland.

 
www.kingspaninsulation.nl
info@kingspaninsulation.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie