Plafondsystemen Knauf AMF bieden leerling en docent meer comfort

Comfortabel gebouw voor RSG Slingerbos dankzij akoestische plafondsystemen van Knauf AMF.

Het RSG Slingerbos schoolgebouw in Harderwijk oogt weer als nieuw dankzij een uitgebreide renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw. Binnen zorgt het Knauf AMF Thermatex® Acoustic Range plafondsysteem voor een goede akoestiek en een aanzienlijk hoger comfort.

Het verouderde schoolgebouw uit de jaren ’80 maakte een introverte, naar binnen gekeerde en donkere indruk. Ruimtelijk sloot het gebouw niet meer aan op de inhoud van het hedendaagse onderwijs en op de omgang met leerlingen. Het schoolbestuur vroeg daarom Snelder Architecten om met een ontwerp te komen.

Lage plafondhoogte

In totaal is 3500 m2 Thermatex® Acoustic Range plafondpanelen gemonteerd. Voordeel is dat alle panelen hetzelfde uiterlijk hebben, waardoor de plafonds één eenheid vormen. Ten opzichte van zachtminerale plafondtegels hebben Knauf AMF hardmineraal panelen standaard een veel hogere geluidsisolatiewaarde.
De panelen kennen geen specifieke legrichting, wat kostbare montagetijd scheelt. Een ander belangrijk verschil is dat er geen filtereffect ontstaat, omdat de plafondpanelen vrijwel luchtdicht zijn.

Plafondeilanden

In de verkeersruimten, het open leercentrum en de studiezaal zijn Sonic sky plafondeilanden toegepast die er esthetisch goed uit zien en de gebruikers het gevoel van een hoge ruimte geven, aldus architect Snelder. Bovendien is de verlichting goed te integreren en wordt de aanwezige hoeveelheid lucht optimaal benut, wat de kwaliteit er van ten goede komt.

 
Met het Sonic sky plafondeilandsysteem kan je geluid zowel dempen als sturen. Je kunt op een flexibele manier een eilandplafond samenstellen in allerlei vormen. In het schoolgebouw zijn de hoog absorberende en brandwerende Thermatex® Alpha plafondpanelen toegepast (600 x 600 mm tot de samengestelde maat van 3600 x 3600 mm).

Diverse ruimten

De nagalmtijd in de lokalen was ruim 2,0 sec. Om deze te verlagen tot de aanbevolen 0,4 sec. zijn ook hier de hoog absorberende Thermatex® Alpha plafondpanelen toegepast.

 
Voor de grootkeuken en alle natte ruimtes als toiletten en douche- en kleedruimtes is Thermatex® Aquatec toegepast. Deze panelen zijn bestand tegen een relatieve luchtvochtigheid tot 100%, afwasbaar en hoog geluidsabsorberend. Kortom: dé oplossing voor ruimtes met hoge eisen aan hygiëne en akoestiek.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie