Nieuw kantoorgebouw RIBA past Bolidtop 525 resin vloer toe

Royal Institute of British Architects kiest voor Bolidt bij ontwerp nieuw kantoorgebouw.

Onderhoudsvrij design, moderne technologie en een hoogstaand team van architecten komen samen in het nieuwe kantoorgebouw van RIBA in Londen.

Het kantoorgebouw is eigentijds, open en creëert een aangename sfeer. Vrijheid van design speelde hierbij een belangrijke rol. De aangebrachte Bolidtop® 525 resin vloer geeft het kantoorgebouw zijn luxe uitstraling die naadloos aansluit op het unieke ontwerp van het gebouw.

Optimale kwaliteit

RIBA, ook wel de Royal Institute of British Architects genoemd, is toonaangevend op het gebied van architectuur en laat dit ook zien met haar diensten. De firma zorgt voor architectuur van de bovenste plank. In samenwerking met de overheid worden gebouwen zo vormgegeven dat het design optimale kwaliteit geniet.
Het nieuwe kantoorgebouw van RIBA, gevestigd in een getransformeerd 50-er jaren gebouw, omvat 3 onderling verbonden gebouwdelen, die samen ruim 3.150 m2 aan vloeroppervlak bieden. Kortom, de perfecte locatie voor een hoogstandje op het gebied van design.

Sfeerbepalend

Vloeren zijn bepalend voor de sfeer van een ruimte en doen daarbij een beroep op alle zintuigen. In het nieuwe RIBA kantoorgebouw staat een aangename en flexibele omgeving centraal. Een sterke en eigentijdse identiteit in een duurzaam ontwerp, waar ruime doorzichten in het gebouw zijn gecreëerd is het resultaat. Qua interieur is gekozen voor een open, vloeiend ontwerp om zo de kantoorgebruikers als het ware vanuit de volledig glazen hoofdentree verder het gebouw in te leiden. De naadloze vloer van Bolidt sluit hier perfect op aan. Stratum Resin Flooring, partner van Bolidt, heeft deze unieke vloer gepromoot en aangebracht in het nieuwe kantoorgebouw van RIBA.

Vrijheid van design

Bolidt past wereldwijd de nieuwste technologieën toe op het gebied van kunststof vloeren. Architectenbureau Theis and Khan, ontwerper van het nieuwe RIBA kantoorgebouw, koos al eerder voor een vloer van Bolidt. Eerder al deden de architecten ervaring op met de eigenschappen van het Bolidtop® 525 systeem bij het ontwerp van het Londense Youth Resource Centre.

 
Het formele maar eigentijdse karakter van de Bolidt vloer in combinatie met de naadloze afwerking en de mat/zijde glans zorgen voor een ontspannen en prettige sfeer in het kantoorgebouw. Esthetisch gezien was Bolidt een uitstekende keuze voor de projecten van Theis and Khan. Maar ook wat betreft het praktische aspect bleek Bolidt de beste oplossing: de vloer is niet alleen geluiddempend en koel, maar ook erg eenvoudig te onderhouden. Dankzij deze producteigenschappen en de ultieme designvrijheid bleek deze Bolidtvloer de meest geschikte keuze.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie