Akoestifloor MXR profielsysteem verbetert geluidsisolatie vloerconstructies

Akoestikon Geluidsisolatie lanceert een nieuw vloersysteem: Akoestifloor MXR.

Dit profielsysteem wordt ingezet voor maximale verbetering van lucht- én contactgeluidsisolatie van houten constructies en betonvloeren.

Hoge eisen voor de lucht- en contactgeluidsisolatie van vloerconstructie vragen om specifieke oplossingen. Het Akoestifloor MXR systeem staat garant voor een uitstekende akoestische ontkoppeling, waardoor een hoge isolatie voor zowel lucht- als contactgeluid haalbaar is.

 
Hierdoor is het Akoestifloor MXR systeem zeer geschikt voor situaties waar een goede geluidwering essentieel is: onder andere horeca- en muziekruimten, geluidsstudio’s en in technische ruimten, bioscopen of theaters.

Kenmerken
  • droge zwevende vloer;
  • akoestisch ontkoppeld profielsysteem;
  • maximale verbetering contact- en luchtgeluidsisolatie;
  • goede thermische isolatie;
  • opbouw en dikte van systeem wordt afgestemd op de gewenste geluidsisolatie;
  • toepasbaar op houten constructies en betonvloeren;
  • profielsysteem met losse absorptie en beplating;
  • geschikt voor binnentoepassingen.
Basisconstructie

De basisvloer waarop de zwevende vloer wordt aangebracht dient een gesloten vlakke steenachtige of houten constructie te zijn. De draagconstructie dient te zijn berekend op de gewichtsbelasting van het systeem.

Systeemopbouw

De Akoestiplex MXR profielen worden verlijmd op de vlakke stofvrije ondergrond (600 mm h.o.h.). Afhankelijk van de situatie wordt gewerkt met een MX50 randprofiel op uitvullend houten profiel. Tussen de MXR profielen wordt een spouwvulling nauwsluitend aangebracht. Vervolgens wordt op de Akoestiplex MXR profielen een dubbele beplating aangebracht. De samenstelling en dikte van het systeem wordt afgestemd op de gewenste geluidsisolatie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie