Klassiek hang- en sluitwerk Heycop maakt comeback

Heycop en Stieva Metaal Groep restaureren De Cruise Terminal Rotterdam in oude stijl.

De monumentale Rotterdamse Cruise Terminal is een begrip in Rotterdam en ver daar buiten. Oorspronkelijk was de Cruise Terminal de aankomst- en vertrekhal van de Holland-Amerika Lijn.

Tegenwoordig doet het gebouw dienst als locatie voor feesten, exposities en zakelijke bijeenkomsten. Voor de restauratie, kort na de Tweede Wereldoorlog, leverde Heycop Systemen BV destijds het hang- en sluitwerk voor de stalen ramen en deuren. Na bijna 60 intensief gebruik was vervanging echter noodzakelijk.

Gouden toekomst

De firma uit Nieuwegein heeft hang- en sluitwerk dat in de jaren vijftig op grote schaal werd toegepast opnieuw in productie genomen. Het bronzen materiaal gaat een gouden toekomst tegemoet, voorspellen Heycop-directeuren René Morriën en Vince Tunzi. Zij baseren hun verwachting op het succes dat zij oogstten met hun bijdrage aan de restauratie van de Cruise Terminal in Rotterdam. Het hang- en sluitwerk bestaat uit vele verschillende onderdelen ‘levers’, stangen en windwerken, gemaakt van staal en messing.

Veel belangstelling

Nu Heycop Systemen BV het oorspronkelijke hang- en sluitwerk uit de jaren ’50 weer in productie heeft genomen is er veel belangstelling voor het robuuste raam- en deurbeslag van weleer. Zo staan de Van Nelle Fabriek en de gebouwen van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij op het lijstje. Heycop Systemen BV. Uiteraard houdt Heycop Systemen BV ook de moderne raam- en deursluitingen in productie.

 
Lees meer op Cobouw.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie