SolidScreen®: veelzijdige projectpartner in zonwering.

Dat de SolidScreen® met zijn vele toepassingsmogelijkheden een ideaal zonweringsysteem is voor diverse projecten staat voor tevreden gebruikers vast. Een prettig binnenklimaat en het visuele comfort zijn slechts enkele voorbeelden…

 
…van de te noemen voordelen van dit systeem. De basisuitvoering van de SolidScreen® is uitvoerig op duurzaamheid en kracht getest. Van dit bijzondere screen met ritsgeleiding zijn meerdere varianten ontwikkeld.

 
Met name in utiliteitsbouwprojecten blinkt de SolidScreen® uit in een effectieve wijze van het weren van zonnewarmte, zonder daarbij het zicht naar buiten te blokkeren.

 

Passende oplossing

De eigen R&D afdeling van de AVZ-Group denkt graag mee over passende oplossingen. Zo werd er voor het transformatie project de Admiraliteit in Rotterdam, in samenwerking met een Nederlandse specialist in aluminium- en glasconstructies, gekozen voor de SolidScreen® XS in een uniek gevelconcept.

 

SolidScreen® XS

De ‘XS’ uitvoering wordt met name gekenmerkt door zijn zeer compacte zijgeleider uit één deel. Esthetisch en zeer eenvoudig in montage, zonder afbreuk te doen aan de stormvaste eigenschappen van de SolidScreen®.

 
De ‘Niche’ uitvoering van de SolidScreen® is ontwikkeld voor het volledig uit het zicht verwerken van de cassette in de gevel. Daarnaast is het systeem door zijn slimme constructie voor eventueel onderhoud eenvoudig bereikbaar.

 

Unieke weving

De SolidScreen® is, naast de standaard screendoeken, ook uit te voeren met het speciaal ontwikkelde Tibelly® ecole1% doek. Tibelly® ecole1% is een glasvezel screendoek met een unieke weving dat voldoende natuurlijk licht binnen laat, terwijl het maar liefst 84% minder directe straling (Tvdir) toelaat ten opzichte van traditioneel screendoek.

 
Deze hogere mate van diffuus licht beperkt schittering en maakt het zeer geschikt voor ruimtes waar gewerkt wordt met computerschermen of een digibord zoals in scholen en kantoren.