JUNG komt met mooie nieuwe tasters voor KNX F50 serie

Nieuwe KNX F 50 tastsensoren bieden meer flexibiliteit.

Bij de nieuwe tastsensoren F 50 in het design van de AS -, de A -, de CD - en de LS range valt in eerste instantie hun homogene uiterlijk op.

De KNX Tastsensoren F50 zijn beschikbaar in de uitvoeringen Standaard en Universeel in 1-, 2-, 3- en 4-voudige uitvoering. Voor uitbreiding van de functies is het bovendien mogelijk om een tastsensor-uitbreidingsmodule aan te sluiten.

Groot oppervlak: tekstveld met transparante designafdekking

Bedrukking van het grote tekstveld geeft een duidelijke en eenvoudige weergave van de functies van de tasters. Daarbij kunnen nu ook de tasters gemerkt worden: met hoogwaardige lasergravure of met kleurendruk opgebrachte symbolen bijvoorbeeld, kan de informatie op het tekstveld in het midden nader verklaard of geoptimaliseerd worden.

Uniek: gekleurde designafdekking

Nieuw en uniek in de markt zijn designafdekkingen die bij de kleur van de tasters passen. Dit geeft de tasters een harmonieuze en exclusieve uitstraling. Zowel de gekleurde afdekking als de tasters kunnen met Lasergravure of Kleurendruk geïndividualiseerd worden -als verfraaiing of natuurlijk ter optimalisatie van de functietoewijzing.

Verhelderend: RGB led’s

In de uitvoering Universeel hebben de nieuwe tasters een led voor de in bedrijf stand en een led voor de statusaanduiding in RGB kleuren. Zij zijn naar keuze in te stellen in rood, groen of blauw. De bedrijfsled kan ook als oriëntatieverlichting dienen. Bovendien is de lichtsterkte van de led’s, evenals die van de tekstveldverlichting, instelbaar.

Flexibel: aansluiten van de Taster uitbreidingsmodule

Voor het uitbreiden van het aantal functies kan de taster uitbreidingsmodule worden aangesloten in 1- tot 4-voudige uitvoering, terwijl gelijkertijd het aantal busdeelnemers wordt geminimaliseerd. Nieuw bij de F 50 tasters is de mogelijkheid de uitbreidingsmodule tot op 30 meter afstand te monteren, wat meer flexibiliteit geeft.

Optimaal: de montage

Met zijn vlakke vormgeving en de geringe inbouwdiepte zijn de nieuwe tasters bijzonder gemakkelijk te monteren. Ook de aansluitingen op de KNX-bus en de taster-uitbreidingsmodule als nevenunit zijn gemakkelijk toegankelijk en duidelijk gekenmerkt, waardoor de montage nog wordt vergemakkelijkt.

 
Meer informatie en voorbeelden vindt u via www.jung.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie