Nieuwe generatie Zehnder dakventilatoren komt eraan

Zehnder zet de toon met nieuwe zuinige dakventilator VDX.

Komende september zal Zehnder de zuinige VDX dakventilator introduceren. Met dit staaltje moderne technologie brengt het bedrijf haar aanbod van duurzame producten naar een nieuw hoogtepunt.

Uiteraard kenmerken hoger rendement en gebruikersgemak de VDX Dakventilator. Hiermee is de VDX de opvolger van de VDA.

 
De VDA dakventilator vormde jarenlang een vertrouwde aanblik op de daken. Toch was het tijd om een verbeterde moderne versie op de markt te brengen. Duurzaamheid was daarbij doorslaggevend. De VDX is bijzonder energiezuinig, is geluidsstiller en milieuvriendelijker door de recyclebare onderdelen zoals de kunststof kast.

Dakventilator VDX

De VDX Dakventilator kent verschillende typen en begint met een standaardversie met een simpele aan- en uitschakeling. Zo reageert type VDX 0-10V op een 0-tot-10-voltsignaal en regelt met 5 standen de hoeveelheid af te zuigen lucht. Om de klant te helpen bij de keuze van het type VDX bij vervanging van een VDA, staat op de website van Zehnder een omrekentool. Na het invoeren van de te vervangen VDA rolt het juiste type VDX eruit.

 
De VDX dakventilator is een eenvoudige hoogrendement gelijkstroomventilator geschikt voor toepassing in de woningbouw en utiliteit. In verschillende uitvoeringen wordt luchtverplaatsing gerealiseerd tot maximaal 5.000 m3/h. De VDX is zodanig ontwikkeld dat het eenvoudig is toe te passen in bestaande situaties waar VDA dakventilatoren vervangen moeten worden.

Kenmerken
  • energiezuinig;
  • gemakkelijk te installeren;
  • milieuvriendelijke behuizing;
  • eenvoudig elektrisch aansluitbaar;
  • voeding 230V of 400V;
  • motor buiten de hoofdluchtstroom.
Uitgebreid gebouwbeheer

De VDX Dakventilator is leverbaar per 1 september 2015. De VDA Dakventilator is nog leverbaar in 2015. Uiteraard blijven onderdelen van de VDA nog wel beschikbaar.

 
Naast de VDX levert Zehnder ook de MX Dakventilator met vele geavanceerde toepassingen voor uitgebreid gebouwbeheer.

 
Meer info

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie